מקסיקלי – המקסיקנית מבית מוזס
הלייט נייט החדש של מקסיקלי
הזמנה למסעדה היא תמיד משמחת ומגרה את בלוטות הטעם והפעם הוזמנתי, יחד עם עמיתי, בלוגרים ועיתונאים, למסעדת "מקסיקלי" שהיא, כפי שנרמז כבר משמה, מסעדה המתמחה באוכל מקסיקני.
המסעדה שנפתחה בהרצליה, הינה מסעדה מבית מוזס בבעלות האחים לבית ירזין, בעלי הרשת.
נכנסנו למסעדה ומצאנו את עצמנו בלבה של חגיגה מקסיקנית, צבעונית ומיוחדת שבה מפיצים שלטי ניאון צבעוניים גוון מיוחד ומוזיקה דרום אמריקנית גורמת לך לנוע במיקצב הסמבה. שפע צמחי קקטוס האופיניים כל כך לנוף המקסיקני מביאים אווירה אותנטית וקסומה וכמובן לא נפקד מקומם של כובעי סומבררו צבעוניים ורחבי שוליים המפוזרים על השולחנות או תלויים בחן על הקירות.
וכך כשאנו ממש באווירה מקסיקנית פתחנו, כראוי, בשתייה מתוך מבחר המרגריטות והטקילות, אפריטיף שמחמם את הלב ומטפס בנעימות לראש.
בחרתי ב"מקסיקני בולדוג" שזו מרגריטה קפואה של לימון ואננס בשילוב עם בירה אלכסנדר, שילוב נהדר המתמזג היטב. היינו מוכנים לחגיגת המנות שלא אחרו להגיע ואקדים לציין כי השירות היה ברמה גבוהה, מקצועי, ידידותי ומלא חיוכים.
מקסיקו כמו מקסיקו ועל כן המנות הראשונות אופייניות למטבח המקסיקני ובהן מנות של נאצ'וס, תירס בגריל, סוגי טאקו שונים. במנות העיקריות אפשר למצוא סוגי בוריטו, עוף במולה, צ'לי קון קרנה, סוגי פהיטה, דג סלמון ואף המבורגר מקסיקני. ובאשר לקינוחים, אכן זוהי חגיגה של ממש, Nמתוקים, עילאיים בטעמם, כמו שאומרים החברה "סוף הדרך".
בתפריט קיימות מנות מיוחדות לילדים וקיימות ארוחות לילה מיוחדות למאחרים בנשף הקרויות "בואנוס נוצ'ס" ובהן בוריטו עם מלוי תערובת בקר וקלח תירס, מוגש על גבי מגש מיוחד.
פתחנו את הארוחה עם מקסיקלי נאצ'וס שהן טורטיות תירס אפויות עם גבינות מותכות, חלפיניו, עגבניות, בצל ירוק וכוסברה. המנה מוגשת עם שמנת חמוצה וגוואקמולי. זוהי מנה שהולכת יפה לצד המרגריטה הקפואה והטעמים מתמזגים היטב וטעימים ביותר.
ההמשך שאולי מוכר לכם כאוכל רחוב היה קלח תירס בגריל. מוגש עם גבינה צפתית קשה וכוסברה. ניתן להוסיף רוטב לפי הטעם .
כמובן, לא נפקד מקומם של סלטים לצד המנות. סלט אקפולקו הכולל תערובת עלי חסה, כרוב, פלפלים, צנוניות, כוסברה, שקדים מקורמלים כל זאת עם ויניגרט מנגו, היה מעולה ולא פחות ממנו היה סלט העגבניות הפיקנטי, שבו, כמובן, מבחר עגבניות טריות בטיבול שמן זית, חומץ בן יין, צ'ילי וכוסברה. שילוב טעים ובריא.
והנה מנת דג : טאקו דג, זהו פילה דג קוד בבלילת בירה. מוגש עם תוספות עשירות של איולי צ'יפוטלה, כרוב, גוואקמלי, ובצל כבוש. הדג מוגש בתוך צמד טורטיות עם התוספות. מנה מיוחדת, פיקנטית וטעימה ברמות.
וגם: סלמון ורה קרוז. דג סלמון על הפלאנצ'ה, מוגש עם אורז מקסיקני ברוטב של עגבניות ופלפלים קלויים, זיתים ופיקל חלפיניו. כשלעצמי אני אוהבת מאד מעדנים של סלמון וזו הייתה באמת מנה כזו.
ואיך אפשר להיות בדרום אמריקה ולא לטעום ממנות הבשר ?
ישנו ה-טאקו בקר, צלעות בקר בבישול ארוך, במרינדה של אננס ואצ'יוטה. מוגש עם עגבניות, צנוניות , בצל וכוסברה.
צ'לי קון קרנה שהוא תבשיל בקר ושעועית עם צ'ילי ושמנת חמוצה, עגבניות, פטריות, ירקות שורש ועדשים על מצע של אורז מקסיקני ובצד סלסלת עגבניות טריות עם כוסברה. מנה איכותית, חורפית משהו וטעימה ביותר.
ולסיום הפרק הבשרי שתי מנות, פהיטה עוף, רצועות חזה עוף על הפלנצ'ה ו-פהיטה בקר, רצועות פילה בקר על הפלאנצ'ה. שתי המנות באות עם בצלים ופלפלים חרוכים. עם המנות ניתן לבחור מבין 4 טורטיות, גוואקמולי, שמנת חמוצה וסלסלת עגבניות טריות.
סיום הארוחה הצדיק את עצמו ובגדול כחגיגה מתוקה.
פלאן וניל, שבו וניל, קראמבל אגוזים, רוטב הדרים ושערות תפוז מסוכרות. כל אלה חברו יחדיו למתיקות מענגת ונפלאה.
וברוח חג החנוכה, יורו דוג, סופגניה חצוייה ובתוכה צ'ורוס ממולא בקרם פטיסייר, קרם נוגט, אגוזים ורוטב ריבת חלב. כל מלה מיותרת. מתוק וטעים להפליא.
אכן היה זה ערב מקסיקני יוצא דופן, פיסת מקסיקו בארץ הקודש …
מומלץ בחום לאוהבי המטבח המקסיקני והדרום אמריקאי כמו גם למבקשים להתנסות בחוויה קולינארית ברמה של מסעדת גורמה.
לאתר המסעדה : לחצו כאן .
לדף הפייסבוק : לחצו כאן.
ניכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER
























