הממולאים שלנו תמיד בצבע אדום. הרוטב – אדום, הממולא – אדום (פלפל) והטעם… מדהים.
היום החלטתי לחרוג ממנהגי ולהכין ממולאים בטעם וצבע אחרים.
ממולאים ברוטב רכז רימונים
למצרכים:
כ- 10 עלי מנגולד שטופים
4 עגבניות מרוקנות (לשמור את תוכנן)
2 קישואים חצויים ומרוקנים כמו כוסיות (לשמור את תוכנם)
3 כפות חמוציות
8 שיני שום חתוכים לעיגולים
רוטב צ'ילי מתוק
סויה
רכז רימונים
סוכר
אבקת מרק, מלח
למילוי:
300 גרם בשר בקר
בצל קצוץ
1 כוס אורז שטוף שמן לטיגון
תבלינים (פפריקה, אבקת מרק, מלח פלפל שחור ומעט כורכום).
להכנה:
במחבת גדולה לטגן בצל עד לשקיפות, להוסיף את הבשר הטחון ולפורר. לטגן את הבשר עד שישנה את צבעו. להוסיף 1 כף גדושה פפריקה מתוקה, 1 כף אבקת מרק, 1 כפית כורכום ו 1 כפית פלפל שחור. לערבב היטב ולטעום תיבול. לטגן עוד דקה. להוסיף את האורז השטוף תוך כדי ערבוב ושינוי כל התערובת לצבע התבלינים המדהים. לקרר היטב.
לחתוך את החלק הלבן מעלי המנגולד ולרפד את תחתיתו של סיר הבישול בחלקים הלבנים. את החלק הירוק לחלוט במים רותחים 1 דקה (לא יותר אחרת יקרעו). לקרר.
לפזר בסיר מעל המנגולד את השום החתוך ואת החמוציות ובנוסף אם יש עוד עלי מנגולד שנקרעו בדרך…
להוסיף בין לבין את תוכן העגבניות ותוכן הקישואים.
למלא את עלי המנגולד ולסגור בגלגול. לסדר בסיר אחד ליד השני. למלא את העגבניות ואת הקישואים ולהניח אחד ליד השני בצורה מסודרת.
אני אוהבת לכסות את העגבניות עם חלקן העליון לאחר הכנסת המילוי, כנ"ל לגבי הקישואים.
בכד מידה אני ממלאת 800 מ"ל מים רותחים + 2 כפות אבקת מרק + 3 כפות סויה + 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק + 3 כפות רכז רימונים + 2 כפות סוכר לערבב היטב לטעום ולבדוק תיבול. לשפוך מעל הממולאים. להוסיף עוד מים רותחים שיגיעו עד לגובה הממולאים.
לבשל על אש גבוהה עד רתיחה ולאחר מכן לבשל עוד כשעה על אש קטנה עם סיר חצי מכוסה.
וואו זה היה טעיםםםם.













