למצרכים: (לתבנית אינגליש קייק אחת או תבנית קוגלהוף בינונית)
160 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
150 גרם סוכר
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
קליפת תפוז או לימון מגורדת
200 גרם קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
200 גרם פירות של חליטת פרי (או אורנג'ינה – פירות מסוכרים) ממליצה בחום על פירות חליטת התה כי זה מבשם את העוגה והפירות מאוד טעימים בפני עצמם
למריחה מעל:
ריבת משמש
אגוזי לוז קלויים או שקדים פרוסים
להכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה והסוכר ולהפעיל את המיקסר עד קבלת משחה תפוחה. את הביצים להניח בקערית לקשקש אותן ולהוסיף למיקסר טיפין טיפין בשש פעמים במרווחים של 2 דקות בין כל הוספה (חשוב מאוד!!!). להוסיף תוך כדי את הווניל וגרידת התפוז/הלימון.
2. לערבב בקערה קטנה את הקמח ואבקת האפייה ולערבב בתנועות קיפול לתוך קרם החמאה. להוסיף גם את הפירות ולערבב עד אחידות.
3. להניח בתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
4. לחמם את ריבת המשמש לכחצי דקה במיקרו, למרוח בעזרת מברשת על העוגה ולפזר אגוזים או שקדים פרוסים.
*** את העוגה ניתן לכסות היטב עם נייר כסף ולשמור במזווה עד שלושה שבועות. עם הזמן היא רק משתבחת.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














