* הפוסט נכתב בשיתוף “שוופס”
אני אוהבת לארח, באמת, זה רק שהדירה קטנה והמטבח פצפון ואני מרגישה שאין הרבה מקום, אז יוצא שהאירוח המועדף עלי ביותר הוא אירוח אינטימי. אנחנו ועוד שני זוגות, או שלושה, ככה בקטנה, באווירה שאפשר לדבר בה ולצחוק וליהנות מהאנשים. אני אמנם לא עושה את זה הרבה כרגע, או כמו שהייתי רוצה, בעיקר כי החיים במרוץ תובעניים ובערבים שאנחנו בבית ואני לא עובדת על משהו, אנחנו בד"כ פשוט נמרחים בעייפות על הספה ומתעוררים פתאום בשתיים בלילה, וגם כי החברים, כמונו, גם הם במרוץ ואפילו למצוא ערב שארבעה איש פנויים להיפגש בו – הפך למשימה מאתגרת במיוחד.
נולדתי לזוג הורים אשפים באירוח. מאז שאני זוכרת את עצמי כל המסיבות של החבר'ה שלהם בחגים, כל הארוחות המשפחתיות, הדלקות הנר המסורתיות –הכל היה אצלנו, באווירה טובה וכיפית, ותמיד מושקע כל כך. מבחינתי הם המארחים האידיאליים. הם כל כך נהנים לארח, שלפעמים אני והאחיות שלי מזמינות חברים שלנו ל"ארוחת חברים" אצל ההורים שלי. אפילו את הברית של גיא עשינו אצלם בבית. הם פשוט כל כך טובים בזה שזה פשע לא לעשות את זה ככה ;).
כשנכנסים לדירה של הוריי, דבר ראשון שרואים מול העיניים, זה את ארון המשקאות של אבא שלי. הבייבי שלו. במדף העליון נמצא אוסף הבקבוקים הקטנים שסבא שלי התחיל לטפח לפני שנים ואבא ממשיך, ויש בו בקבוקי משקאות מיוחדים שהגיעו מכל רחבי העולם. שאר המדפים מלאים בסוגים שונים של אלכוהול ואבא יודע בדיוק מה הולך עם מה ומה כדאי לשתות יחד והמשפט "אבא תערבב לי משהו טעים" שגור אצלנו בבית כבר שנים (לפחות מאז שאנחנו "חוקיות" לשתות).
אז כן, ההורים שלי אוהבים לשתות ואבא "יודע לערבב". ככה שכשהזמנתי אותם לערב קוקטיילים אינטימי, זה היה מלווה בחרדות קלות שמא אני 'אאכזב את הפירמה' ובעיקר – שייצא לי לא טעים חס וחלילה. מצד אחד, מה חשבתי לעצמי?! הרי בחיים שלי לא התעסקתי עם קוקטיילים (חוץ מלשתות אותם כמובן), וזה גם תמיד היה נראה לי מסובך ומדע מדויק כזה. אבל מצד שני, אם אני מקבלת את החותמת שלהם על הדבר הזה אני באמת יכולה להתלהב מעצמי.
אז הלכתי על זה, הזמנתי את ההורים שלי לערב קוקטיילים אינטימי.
תכננתי מראש פחות או יותר איזה קוקטיילים אני רוצה להכין כדי לוודא שיש לי את כל חומרי הגלם, והחלטתי שאם משהו חסר לי אני מאלתרת. כן כן,כשהייתי בסדנת קוקטיילים המיקסולוג אמר שמותר ורצוי לאלתר ולהיות יצירתיים, אז החלטתי שאם נגיע למצב כזה אני זורמת. (מי את ואיפה נירי?).
חומרי הבסיס שהכנתי מראש – וודקה, ג'ין, קוואנטרו, אפרול, פירות הדר, תפוחים, ומיקסרים בטעמים שונים. אפילו מצאתי שייקר בבית, שקיבלנו מתנה ולא השתמשנו בו עד היום, והיה ממש נחמד לחנוך אותו, אבל ברור לכם שאפשר להשתמש בכל צנצנת סגורה עם מכסה, כן?!
בסופו של דבר עשיתי לנו ארבעה קוקטיילים לטעימות, ואח"כ כל אחד שתה את מה שהוא אהב והתחבר. חלק מהקוקטיילים היו אחד לאחד לפי מתכון ולחלק הוספתי משהו או אילתרתי כשהיה חסר לי רכיב כלשהו.
אמא בסבב טעימות
הקוקטייל המנצח לדעתי היה Golden Spritz (אמא ואני ממש אהבנו אותו). הלכתי על המתכון של עמית וינטר, שהוא פשוט וקל להכנה –
30 מל' וודקה / 60 מל' אפרול / 30 מל' מיץ תפוזים וסגירה עם מיקסר ראשן. הוספתי קרח וגלגל תפוז לקישוט בתוך הכוס עצמה. זה ממש טעים ויש לזה צבע מהמם
Golden Spritz
אבא אהב את הקוקטייל המריר שהכנתי לו מהרבה וודקה, טיפה מיץ לימון ומיקסר מיול. הוספתי כמה קליפות לימון מגורדות והרבה קרח.
עוד קוקטייל שיצא ממש טעים היה על בסיס המתכון שנקרא Happy New Year של שגיא שדות –
60 מל' וודקה / 60 מל' מיץ תפוחים / 20 מל' דבש / 20 מל' מיץ לימון וסגירה עם מיקסר ראשן. במקום מיץ תפוחים שמתי נוזל של מחית תפוחים והורדתי את הדבש. יצא מעולה וגם עשיתי קישוט מניפה מתפוח שיצא יצירתי משהו.
היה ערב מקסים, אוירה טובה, והכי חשוב – יצא לי טעים! עכשיו אני יודעת שזה ממש לא מסובך כמו שחשבתי, ואני לגמרי הולכת לשדרג את האירוח שלי בעתיד, אז אם אתם בעניין של קוקטיילים – דברו איתי :).
















