שוקולד השחר העולה, המותג הכל כך ישראלי שאני לא מחליפה באף מותג מחו"ל, חוגג 70 שנות מתיקות. לכבוד החגיגות, יצאה מהדורה חדשה של ממרח נוגט- אגוזים, לבקשת הקהל שהתגעגע ובנוסף, שני טעמים חדשים ומעולים: ממרח חלב וממרח חצי-חצי (חצי קלאסי-חצי חלב).
כ"נאמנת השחר" , זכיתי לקבל את שלושת הטעמים אליי הביתה להתנסות. הטעמים חדשים אך גם האריזה שודרגה ועוצבה מקסים, בכל זאת, 70 שנה, זמן רענון.

התזמון המושלם רגע לפני פורים וחיבתי למליות מגוונות באוזני המן ולא לקלאסיקות החלטתי שלא יהיה מתאים יותר מלנסות את הממרחים במתכון שלי לאוזני המן, להן קראתי "מיני-מן"- אוזני המן קטנות ומה זה שובבות.

הכנתי שני מגשים, את אוזני המן באחד מילאתי בממרח נוגט- אגוזים ובשני ממרח חלב. שני הממרחים טעימים ומעוררים געגוע לממרחי עבר, אך ממרח החלב ניצח עם טעם וריח שהחזיר אותנו לריח ילדות לא מוסבר. זוגתי לא ידעה להצביע אני חשבתי על טופי חלב, זה עם העטיפה הכחולה.
אוזני המן יצאו מוצלחות ומתוקות, מעט מילוי, המון טעם.
מצרפת לכם/ן את המתכון, כך שגם אתם/ן תוכלו להכין השנה אוזני המן הום- מייד מקוריים- גם בגודל וגם בטעם.
“מיני-מן”- אוזני המן קטנות ומתוקות של כרמל
כמות- כ-60 מיני אוזני המן
החומרים:
לבצק-
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות מלאות של קמח לבן
שקית שלמה של אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס חלב (אפשר להמיר לחלב שקדים)
1 כפית תמצית וניל איכותית
אבקת סוכר לקישוט
למלית-
ממרח שוקולד השחר העולה-
נוגט- אגוזים/ חלב/ חצי-חצי

אופן ההכנה:
יש להכניס למעבד מזון קמח, חמאה, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח, להפעיל הכל ביחד עד שנוצרת תערובת פירורית, לאחר מכן להוסיף את החלב ומעבדים ממש עוד רגע קט. (להקפיד לא לעבד יותר מדי).
את הבצק שנוצר יש לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה וחצי. לאחר תום הזמן, יש להפעיל את התנור על 180 מעלות ולפרוס על השיש נייר אפייה מקומח היטב.
מרדדים היטב את הבצק לעובי של כ-4 מ”מ וקורצים לעיגולים קטנים. (ניתן גם גדולים אם רוצים אוזני המן בגודל רגיל). בעזרת כפית קטנה (אספרסו), יש להניח מעט מהממרח באמצע של העיגול ואז מקפלים את החלק התחתון כמעט עד לחצי ואת שני השוליים, צובטים בעדינות עד לקבל צורה של אוזן המן. חשוב להדק קלות כדי שהמילוי לא יצא החוצה. מעבירים לתבניות אפייה ואופים בתנור שחומם מראש במשך כ-20 דקות בלבד, עד שהשוליים מעט הזהיבו (השאר נותר בהיר, זה בסדר).
מוציאים החוצה ומצננים כחצי שעה ואז מפזרים מעל הכל אבקת סוכר. שומרים בתוך כלי אטום (לא במקרר) ולא שוכחים/ות כמובן, לארוז יפה יפה ולצרף למשלוח המנות.

מזל טוב למתוקים/ות ב"השחר העולה" ופורים שמח, מבדח וטעים לכולנו!
כרמל.











