מוס גבינה וריבת דלורית – המנה שלי למשחקי השף

בחורה עם מחשב נייד

 

 

המנה שלי למשחקי השף

מנה עדינה ומרעננת

למוס הגבינה צריך-

750 גבינה 5 אחוז (סקי)

2 מיכלי שמנת חמוצה

מיכל שמנת מתוקה

שקית ג'לטין מומסת בכוס חד פעמית קטנה  מים רותחים

12 כפות אינסטנט פודינג וניל של אוסם

 

ההכנה – מקציפים את כל החומרים יחד 2-3 דקות  חוץ מנוזל הג'לטין

בסוף ההקצפה מוסיפים ג'לטין מומס ומקציפים עוד דקה

מכינים מראש דלורית במשקל קילוגרם אחד חתוכה לקוביות קטנות  מבושלת לריבה דלילה עם 600 גרם סוכר ,כוס מים חד פעמית קטנה

כוכב סטאר אניס וחצי כפית קינמון

מוזגים מהמוס לקעריות סיליקון -מנג'טים או כל צורה שתרצו

שותלים בכל קערית כמה קוביות ללא נוזל מהריבה הקרה ומצננים היטב -אפשר להקפיא

מגישים עם כף ריבה רותחת ליד

פסי דפי פילו אפויים

פרוסות דלורית שנחתכו בחותכן עוגיות לפרים וקורמלו עם אבקת סוכר בתנור

עדין וטעים .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.