מהלבי עם קרם קמארדין

קרם קמרדין לבלוג

קרם קמרדין מעלף

ליוצאי מצרים ,עדה של אנשים מופלאים ,יש מעדנים שלא כולם מכירים.

זכורתני כילדה ביפו חברים טובים של הורי שהלכו לעולמם צעירים מדי . קראנו להם דודים כי כך נהוג היה לכבד אנשים קרובים שאהבנו.

קראו לה לבנה .אשה קטנה ושמנמנה שתמיד צחוק וחיוך על פניה .לבנה  בישלה מעדנים במטבחה הקט וכולם זכו לטעום מהם.

ישבתי פעם על כיסא גבוה לידה ובפטפוט שמח היא הכינה משהו הזוי שהסתבר שהוא אחד הטעימים שיש.

לבנה שלנו הכינה לחג כמות אדירה ומזגה לצלוחיות כי כל השכונה צריכה לטעום היא אמרה .

השכונה היתה גן-תמר .זוגות צעירים יוצאי ארצות שונות כולל שכנינו הערבים .כולנו יחד חגגנו חגים של כולם וכל אחד התגאה במעדנים שלו וחילק לילדים טעימות .

ולבנה הודיעה בקולי קולות קוראים לו  לקרם הזה קרם קמארדין .

הקמארדין עשוי מלדר. כן כן לדר .

לדר ממשמשים כתום ,יפה ורך.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

לדר מומס ,מבושל בעדינות בניחוח מי ורדים  ומוגש קר מאוד .

לפסח הוא כל כך מתאים והחלטתי להעלות וורסיה משלי לקינוח מרשים וקר לחג .

נסעתי במיוחד לקנות את הלדר .הוא צריך להיות טרי ורך ולא אבן שישבה בחנות תבלינים ומתה לה בשקט…

ננציח את לבנה ואת ימי האחדות ביפו שנצורים בליבי במעדן חדש .

אתם עוד פה? לכו לקנות לדר .

נכין לנו מהלבי מכוסה בפודינג קמארדין הטעמים נפלאים וחמצמצות הלדר משתלבת במהלבי נפלא.

מתחילים בהכנת המהלבי שלנו

צריך-

ליטר אחד חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

8 כפות קורנפלור -יש כשר לפסח מומסות במים או חלב קר (100 מיל)

8 כפות סוכר לבן

2 שקיקי סוכר וניל

כמה טיפות מי ורדים

בסיר גדול מניחים את החלב,השמנת והסוכרים ומביאים לרתיחה.

שניות לפני הרתיחה בוחשים פנימה במהירות את הקורנפלור המומס וכשמסמיך לנו הפודינג מכבים אש.

מוזגים לצלוחות מתאימות לכשיתקרר מעט.

קנו צלוחיות למהלבי כך תוכלו להגישן עם הקרם קמארדין שלנו .

מקררים לפחות כמה שעות .

לקרם הקמארדין צריך –

200 גרם לדר טרי כתום ויפה

100 גרם סוכר לבן

200 מיל מים רותחים

מי ורדים או מא זאהר כמה טיפות

חותכים את הלדר לקוביות במספרים ומניחים בסיר קטן כשמעליו המים הרותחים שלנו .

מניחים לשעה .

מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הסוכר .בוחשים בעדינות עד שהכל נמס יחד .

מוסיפים את טיפות מי הורדים או המא זאהר ומכבים אש .

 

ההגשה-

כשהמהלבי שלנו קר היטב הופכים את הצלוחית על צלחת הגשה יפה ובתוך הבטן הקטנה שיש לנו ממלאים את

קרם הקמארדין הקר .

מקשטים  בשקדים ,באגוזים,בוטנים או צנוברים

מגישים קר מאוד ונהנים.

תאמינו לי שתודו לי .

ואם מישהו רוצה את הקינוח פרווה תחליפו לחלב שקדים או קוקוס ואפשר גם עם מים אבל כל אחד וטעמו .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.