מגנט המסכים/ דורון ארז- ספרות ילדים

כמה זמן מסך יש לאפשר לילדים בכל יום? ואיך לצמצם את זמן המסך? על שאלות אלו הספר ייתן מענה באמצעות סיפורו של איתמר, הממוגנט למסך, עד כדי כך שהוא צורח כשמבקשים ממנו לכבות את המסך. הסיטואציה מוכרת לכם? 😉

מגנט המסכים

"מגנט המסכים" נוגע בנושא המעסיק הורים רבים בימינו, ההתמכרות למסכים. מצד אחד הורים רבים מנסים להימנע משימוש במסכים, אך מצד שני, לעיתים המסכים הם "בייבי סיטר" עבור ההורים העסוקים.
הנושא בהחלט לא פשוט, כאשר המסכים משתלטים גם על חיינו כמבוגרים. הרי אנחנו הדוגמה לילדנו…ואנחנו בעצמנו מכורים, לפחות רובנו.
כמה זמן מסך יש לאפשר לילדים בכל יום? ואיך לצמצם את זמן המסך? על שאלות אלו הספר ייתן מענה באמצעות סיפורו של איתמר, הממוגנט למסך, עד כדי כך שהוא צורח כשמבקשים ממנו לכבות את המסך. הסיטואציה מוכרת לכם? 😉

איתמר אוהב לשבת מול המסך ולצפות בסרטונים. כשסרטון אחד נגמר, מיד הוא מתחיל לצפות בסרטו חדש. כך הוא יכול לשבת שעות…
אבא אמר, שאולי יש בסרטונים מגנט חזק, שהתמונות מתחלפות, לוכדות את המחשבות ולא משחררות את המבט של הילד.
אמא של איתמר מסכימה לאיתמר לצפות במסך למשך שעה כשהוא חוזר מהגן. אך, למרות שאיתמר הסכים, כשאמא מבקשת לכבות את המסך איתמר פורץ בצרחות.
אמא ואבא מטכסים עצה, כיצד לגרום לאיתמר להתנתק מהמסך בעצמו. הוא צריך ללמוד לעמוד בהסכם.
אמא מציעה, לאפשר לאיתמר להמשיך לצפות במסך ושהם בינתיים יאכלו, יתקלחו, יצחצחו שיניים וילכו לישון. כך הוא ילמד מהניסיון.
כך מוצא את עצמו איתמר בחושך, לבד. והוא מבין שהוא לא אכל ארוחת ערב…
הוא לוקח מעדן וממשיך לצפות… עד שהוא מרגיש שהוא נרדם מול המסך ועומד ליפול. אז הלך למיטתו.
כשאמא מעירה אותו, איתמר עייף. הוא מגיע לגן תשוש. וכך במקום לשחק, ליהנות ולאכול, הוא נרדם.
וכך, באופן מפתיע (או שלא) איתמר לא רוצה לצפות בסרטונים באותו היום. הוא הבין שגופו זקוק לאוכל ומנוחה.

הספר מתאים לילדי הגן הבוגרים ותלמידי בית הספר בכיתות הנמוכות , והוא בהחלט מומלץ לקריאה משותפת עם ההורים או הגננת.
ואני הוסיף, שהוא מצויין גם עבור ההורים כדי ללמוד איך להתמודד עם תופעת ההתמכרות למסכים של ילדיהם.

מאחלת לכם ולילדכם קריאה מוצלחת!

XOXO

אחת שיודעת 😉

קרין מילשטיין
סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)