מאפי קמח שמרים מלא – חצאפורי ולחמניות

בחורה עם מחשב נייד

חצפורי

חצפורי לא אפויחצפורי ביצה חתוך

לחמניות לפני אפיה

לחמניות גרעיני דלעת

 

 

לבצק –

 

קילוגרם קמח שמרים מלא .

 

כוס חד פעמית קטנה לשתיה קרה מלאה שמן(תירס)

 

2 ביצים גדולות

 

כפית וחצי מלח

 

5 כפיות גדושות סוכר

 

כמה סיבובי מטחנת פלפל שחור (לנייטרלי  ניתן ללא פלפל )

 

מים כמה שתופס  הקמח.  פה נכנסו להם 2 כוסות של 180 מיל .

 

 

ללוש היטב לבצר רך ודביק מעט.לא לשכוח שזה קמח מלא ולכן דורש יותר נוזלים מהרגיל .

להתפיח במקום חמים שיכפיל נפחו ,ללוש ולהתפיח שוב.

לרדד וליצור צורות שאוהבים  .

לחצ'פורי-יש לכדרר לכדורים שווים ,לפתוח לפיתה עבה ועגולהכל אחד  לקפל מהצדדים ולהדביק הקצוות בלחיצה.

בסירה שנוצרה לפתוח ביצה בכוס למשנה זהירות ולהעביר לסירת הבצק להמליח ולפלפל .

להניח קובית חמאה בצד.היא תימס פנימה להתעלףףף.

מי שואהב אפשר לפזר גבינה קשה מגוררת -הכי טעימות הן המוצרלה והקשקבל פה.

להתפיח שוב ולאפות בתנור טורבו ב-200 מעלות כעשרים דקות –לשים לב כי כל תנור והאפיה שלו .

ללחמניות- יש ליצור צורות אהובות.למרוח בביצה טרופה ולפזר זרעוני דלעת או אגוזים או כל מה שאוהבים

ניתן לשלב גם בבצק עצמו אגוזים קצוצים שזה טעם עילאי.

להתפיח ולאפות  כמוסבר .

 

בתיאבון

 

 

חצפוריייייי

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.