1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק"ג קמח + 2.5 כפות שמרים יבשים)
6 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
1 כף מלח
6 כפות שמן זית
400 גרם יוגורט
3/4 כוס מים פושרים
1 ביצה
למילוי:
800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסא)
2 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה של פפריקה
1 כפית מלח
1 כף שטוחה של סוכר
2 כפות שמן זית לטיגון
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת – לפיזור מעל
למריחה מעל:
ביצה טרופה
פרג שלם
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה וללוש את הבצק 5 דקות. להתפיח במקום חמים כשעה.
2. בינתיים, לחמם במחבת את השמן זית. להוסיף את השום, לטגן דקה. להוסיף את העגבניות המרוסקות ולערבב, להוסיף גם את רסק העגבניות. להוסיף את התבלינים (כולל הסוכר) ולבשל על אש קטנה רבע שעה. לקרר היטב.
3. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30 על 25.
4. לפני שעוברים לשלב הבא חשוב להסתכל בפוסט הזה (ללחוץ על הלינק) על מנת להבין את למלא את הכתר ואיך לסגור אותו
5. מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת (כמו בלינק המצורף).
6. למרוח את הכתר בביצה טרופה ולפזר מעל פרג.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














