בסיס הלחמניות הוא בצק שמרים. המילוי דומה מאוד לפיצה.
כבר דיברנו על בצק שמרים , הסברנו שאין מה לפחד ממנו , מה גם שהיום אפשר להשתמש בקמח שמרים ,אז יאללה , הפשילו שרוולים ואל תפחדו – בואו להכין את הלחמניות המדהימות האלה.
יהיה טעים, מבטיחה.
מה
חצי ק"ג קמח שמרים על פי ההנחיות שעל העטיפה.
או בצק שמרים ביתי :

לבצק שמרים
1/2 ק”ג קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כוס ורבע – כוס וחצי מים פושרים
שתי כפות שמן זית
לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח , השמרים , שמן הזית והסוכר ולהתחיל לערבל. להוסיף את המים לאט לאט עד שהבצק דביק מעט . להמשיך ללוש את הבצק עוד כ-7-8 דקות ולהוסיף את המלח.
לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו.
או אם משתמשים בקמח שמרים – ללוש לפי ההוראות על העטיפה.
את כדור הבצק יש לשמן מעט ,בשמן זית, לכסות ולהתפיח.
למילוי
300 גרם מוצרלה מרוסקת או כדורי מוצרלה פרוסים (עדיף מבאפלו). אפשרי גם מפרמז'ן או פקורינו.
עלי בזיליקום שטופים
1/2 מיכל עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל
25 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
ביצה טרופה עם מעט חלב.
איך
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו לפחות פי שניים.
לחלק ל-10 כדורים ולהניח על משטח מקומח. לכסות שוב.
לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן תבנית סבתא במעט שמן זית. (אפשרי גם בתבנית רגילה).
לרדד כל כדור לעיגול בעובי של כחצי ס"מ, למרוח מעט מהעגבניות המרוסקות (לא להגזים, בערך כפית לכל עיגול) , להמליח ולפלפל.
להוסיף מעט גבינה , זיתים ועלי בזיליקום.
לאסוף את כל קצוות העיגול ולכווץ אותם לעיגול אחד שלם . להדק היטב שהכדור לא ייפתח.
להניח בתוך התבנית כשהחיבור למטה.
לכסות את הכדורים ולהתפיח שוב.
למרוח בזהירות ביצה טרופה עם מעט חלב
לאפות כ- 25 דקות או עד שמזהיב היטב.
לצנן כ- 10 דקות ולהגיש. כל אחד יתלוש את הכדור שלו.
אופציונאלי כאפשר לשנות את המילוי במקום זיתים או בנוסף, גם חצילים קלויים.
פרוסות חצילים בלאדי בעובי 2 ס"מ. על תבנית אפייה, לשמן במעט שמן זית משני הצדדים ולאפות בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות . לקצוץ ולהוסיף למלית.
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.
















