תמיד אהבתי לאכול ערמונים קלויים על האש וכשלא היה מנגל, הסתפקתי בקלייתם בתנור ואפילו במיקרוגל (רחמנא ליצלן), אבל אף פעם לא באמת ידעתי אייך הם גדלים, עד אותו יום בפריז בו התיישבתי לנוח על שפת מדרכה כשכאבו לי הרגליים ומשהו כואב ודוקר נפל עליי.
הבטתי בכדור הקוצני ומשהו בו נראה לי מוכר. הקליפה החומה המבריקה, בצבצה. קילפתי את המעטפת וגיליתי ערמון שמן ומבריק (לא כמו אלה שאנחנו מוצאים בסופר אצלנו, אלא מלא 'בשר'). בכל פעם שאני אוכלת ערמונים, אני מדמיינת לי את עצמי מטיילת ברחובות פריז ומריחה ריח של חורף.
אני ממש אוהבת את הטעם האגוזי שלהם, אם כי שונאת לקלוף אותם. ניתן לרכוש היום ערמונים קלופים באריזת ואקום (אותם אני משלבת בעיקר בתבשילים), אבל לטעמי הם פחות טעימים מאשר ערמונים קלויים, אז הפעם החלטתי לנסות לאפות איתם. מצרפת לכם מתכון של לחמניות ערמונים ושוקולד שאני ממליצה לאכול אותן בעודן חמות עם כוס שוקו חם.
חומרים ל 22 לחמניות
20 ג' שמרים טריים
80 מ"ל (1/3 כוס) מים
20 ג' (2 כפות) סוכר
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
150 ג (כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
1 ביצה טרופה (להוציא הצידה כף ולשים בקערית נפרדת, זה ישמש למריחה על הלחמניות)
75 ג' חמאה
50 ג' מחית ערמונים (סאן דלפור) אפשר להמיר ב 1/4 כוס סוכר
10 ג' (1/2 כף) מלח
80 ג' שוקולד ציפס מריר
150 ג' ערמונים בואקום קצוצים
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את השמרים והמים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר מלבד המלח, השוקולד והערמונים ולשים כ 5 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש, כ 5 דקות נוספות. מוסיפים את השוקולד והערמונים עד שנטמעים בבצק. מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל 22 יחידות (50-55 גר' ליחידה) ויוצרים מכל יחידה כדור.

מניחים להתפחה נוספת בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכסים בשקית ניילון/מגבת לחה עד להתפחה של כ 80% (כ 20 דקות).
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מוסיפים לקערית עם הביצה שהנחנו בצד, כפית מים ומערבבים. מורחים את הלחמניות התפוחות, חורצים בעזרת סכין חריץ ואופים כ 20 דקות.
ניתן גם להתפיח ולאפות את הלחמניות ברינגים אבל יש להקפיד למרוח את הרינגים בחמאה.
רגע לפני שתשתכרו מהריח, הכינו לכם שוקו חם ותתפנקו!

דוריטיפ – כאשר קולים ערמונים בתנור או במיקרוגל, יש לחרוץ אותם עם סכין בכדי שלא 'יתפוצצו' בתנור ויגרמו לכם לבלות בניקיון שלא תכננתם.
נפגש במטבח,
דורית ברקוביץ
מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח”
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/
להצטרפות לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק: לחצו כאן












