לחם שיפון וקמח מלא זרוי בהמון זרעי פשתן

בחורה עם מחשב נייד

לחם שיפון וקמח מלא לבלוג

התענוג של החיים זה ריח של לחם פושה לך בבית .

יום שישי האחרון ואני בסידורים בין שתי סתימות ללא הרדמה ועוד כהנה וכהנה כחכתי שלא קנינו לחם .

הגעתי הביתה בשעות הצהריים ונותרתי בפה פעור איך כחנו…

נו טוב אומר דרלינג לא נורא כי יש המון קמחים בבית ושמרים וממילא אנחנו לא רעבים כרגע ועד הערב יהיה לנו לחם טרי .

ואני רציתי רק לנוח אבל רק לדמיין ריח הלחם העיר אותי

מיד הורדתי את קערת הלישה שלי. אני לשה לחם ידנית שלא תהיה פה טעות .

החומרים הוכנסו לקערה הסגולה שלי והופ טרללה בצק עשיר נילוש לו ולא ידעתי כמה טעמו יהיה משובח .

חולקת איתכם את הטעם והריח .

רוצו להכין .

צריך –

500 גרם קמח שיפון

500 גרם קמח מלא רגיל

250 גרם קמח לבן

2 וחצי כפות שמרים יבשים ואפשר 50 גרם טריים

שקית משפר אפיה

5 כפיות סוכר חום בהיר

כפית וחצי מלח

כוס חד פעמית לשתיה קרה שמן חמניות  ועוד שמן לשימון התבנית והלחם מעל.

זרעי פשתן לפיזור .

בקערית ממיסים שמרים בכוס מים חמימים עם כפית סוכר

בנתיים מניחים את הקמחים השמן המלח והסוכר ובוחשים

מוסיפים את השמרים שהעלו קצף ועוד מים ללישת בצק מעט דביק בערך כחצי ליטר . לא לשכוח שזה קמח מלא ודוש יותר מים.

אחרי מנוחה קלה הוא מתאחד לבצק נפלא .

מתפיחים פעמיים ולשים היטב הכל פעם.

חותכים ל5 כדורים אותם לשים כל אחד בפני עצמו היטב

בתבנית חלה גדולה מניחים את הכדורים צמודים אחד לשני על נייר אפיה משומן היטב .

משמנים את פני הבצק ומפזרים המון זרעוני פשתן . אפשר לפזר מלח גס או זרעונים אחרים.

מתפיחים שהלחם יכפיל את עצמו ואופים כ40 דקות ב180 מעלות – אני אפיתי בטורבו.

טעמו של הלחם משובח ומתקתק והקראסט שלון שיש עליו מלחמה בבית קרנצ'י ושווה כל ביס.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.