לחם שטוח מלא בכל טוב

מס' ימים מתחילת המסע:4

מס' ימים עד לסיום: 26

מס' מתכון מתוך ה-30: 4

מס' ימים מתחילת המסע:4

מס' ימים עד לסיום: 26

מס' מתכון מתוך ה-30: 4

חג חמישי שמח!

הכביסה מקופלת. הכלים כולם נקיים. אחרי ספונג'ה. והבטן מלאה וזה הכי חשוב.

שוב היוש. מה נשמע היום?  אחרי יומיים אינטנסיביים, יש לי מנוחה בערך לשבוע מהימים בהם מצלצל השעון ב2 ועשרה ואני שומעת את סבתא ברקע…

דרך אגב, אחרי שפרסמתי את הפוסט של אתמול, ולפני שנרדמתי בשנית, אמא קראה אותו, נקרעה מצחוק, התקשרה לסבתא, הקריאה לה בטלפון מה כתבתי, סבתא נקרעה מצחוק והתקשרה אליי… "בדאלאק, אמא הקריאה לי מה כתבת, זה אני אמרתי את זה? על אבא שלך? ואמא שלך? בדאלאק שוב הולכת לישון מוקדם? בטח מאמי בטח מחר קמה שוב באמצע הלילה, ביי מאמי ביי"…

התגובות שמחממות את הלב לא מפסיקות להגיע. בטלפון, באס אם אסים, בפייסבוק ואלה שהכי מרגשות, הן התגובות שאני מקבלת פנים מול פנים… מכניס אוויר לנשימה כל פעם מחדש…. בתור חובבת סדרות ידועה, זה שעומר (חברה מתקופת ב"ש, שעוד עוקבת מהבלוג הקודם לפני שלוש שנים) רשמה לי שזה מרגש כאילו זאת עונה חדשה בסדרה האהובה עליה… בכלל עשה לי את היום. נשיקות  לך ילדה

אחרי שהשתחררתי מהצבא, ופחדתי שעכשיו כשאהיה בבית אהיה זמינה לפיתויים כל הזמן קיבלתי החלטה שאני לא אוכלת יותר שטויות באמצע השבוע, רק בארוחת שישי, לא משנה איזה קינוח יש על השולחן, ממנו אני לוקחת. ורק ממנו. כדי לא לאבד לגמרי את השפיות… באותה תקופה עבדתי בגן, ועשיתי לי הרגל שכל פעם שהילדים יאכלו אני יאכל וכך יצא שאכלתי 2 ארוחות ביום עם הילדים, עוד אחת בערב בבית, ובין לבין נשנשתי פירות, אגוזים, ופירות יבשים… רזיתי המון והרגשתי מלאת ביטחון עצמי והכי בריאה שיכולתי לדמיין לעצמי..מסביב היו כל כך בהלם מהירידה המהירה שחשבו שמשהו לא בסדר, אבל הכל היה כל כך בסדר והכוח רצון שלי היה אז בשמים…

מאז ידעתי תקופות טובות יותר וטובות פחות …  אבל בעיקר מאז שהתחלתי לפני שבע שנים לאפות בבית, כוח הרצון הלך והתרחק, ובמיוחד במיוחד העלייה הכי רצינית (בירידת כוח הרצון) התחילה לפני שנה וחצי שבאתי לקונדיטוריה.. כי אתם יכולים לחשוב שכשרואים כל היום מאפים ומתוקים מול העיניים ימאס לכם? אז זהו, שלא. בערך שלוש שעות אם לא שעתיים, אם לא שעה.. הגוף מתחיל לאותת באובסיבביות ברצון לפחממה של הבוקר…

היום איתי במטבח: מעין (לצקו) וחימה(כנרת) חברות ילדות מצור יגאל ואחיות בנפש. היה תענוג מטורף!!!!

9

כתבתי כבר בבלוג בעבר שאחד הדברים האהובים עליי זה לחם טוב, ואם יש בו מילוי של גבינה חמה מבעבעת מה טוב. אי לכך ובהתאם לזאת, קבלו את המתכון של היום…

לחם שטוח ממולא או בעצם סמבוסק!

2 כוסות קמח- 280 גרם

150 מ"ל מים

3 כפות יוגורט

כפית מלח

כפית אבקת אפייה

הכנה:

בקערת מיקסר מניחים את כל החומרים מלבד המים, ומפעילים על מהירות איטית, מוסיפים לאט לאט את המים (לא תמיד צריך את הכמות כולה). אנחנו רוצים להגיע למרקם של בצק שנאסף סביב הוו לישה והוא קצת דביק.

1

אחרי שלוש דקות של לישה, אוספים לכדור ובמידת הצורך מעבדים עוד מעט ביד, עד שהופך לכדור חלק. מלטפים במעט שמן,ומניחים בקערה חזרה למנוחה של חצי שעה.

מחלקים לשישה חלקים, ומרדדים בעזרת מערוף לצורה אובלית לא דקה מאוד, משהו כמו חצי סנטימטר.

2

ממלאים במילוי הרצוי. אנחנו שמנו תרד, מוצרלה, גבינה צהובה מגורדת, עגבניות שרי, פלפל צ'ומה ופסטו. לא כולם יחד בכל אחד כי בכל זאת אנחנו שפויות!

3

4

סוגרים. וצובטים מעט את הקצוות על מנת שלא יפתח.

מכניסים לתנור חם מאוד ל4 דקות מכל צד (או עד הזהבה) או על מחבת חמה ( לא משומנת) גם, עד הזהבה מכל צד. ניסינו את שתי האופציות. התנור יצא טעים יותר! אולי זה בגלל שיש כירה חשמלית משנות התשעים שנכנסה להשהיה יותר פעמים ממזמן על חום בחורף.

5

6

7

מברישים בחמאה מומסת ביציאה מהתנור

8

אוכלים חם!!!

 

היום קפצתי לשוק לקנות תותים טריים ויפים לטובת שני המתכונים הבאים!

מחר שישי. נפגש!

שאו ברכה

נעמיש