מצאתי במקפיא כמה חבילות של רביולי קפוא. אפשר כמובן לזרוק אותם למים רותחים לכמה דקות ולאכול עם רוטב, אבל פתאום בא לי לגוון. להכין מנה מרשימה בלי מאמץ. שמתי בתבנית שכבות של רביולי וביניהן רוטב עגבניות וגבינה ויצאה לי לזניה, או כמו שקראתי לה לזניולי.
אפשר להתפרע עם גבינות עתירות שומן וטעם, אבל אתם מכירים אותי. הבריאות היא פקטור אצלי, ולכן מקפידה על גבינות רזות ומינימום גבינת פרמז'ן לפינוק.
המרכיבים לתבנית עגולה 26:
1 חב׳ 800 גרם רביולי קנויים מופשרים, באיזה מילוי שרוצים (פטריות, גבינה או תרד ילכו כאן מעולה)
1 גביע גבינת 5% (דלת נתרן) רצוי לסנן מעודף נוזלים
2 כוסות רוטב עגבניות לפסטה (הכי טוב להכין לבד לפי המתכון שנתתי כאן ל רוטב עגבניות תוצרת בית)
1 גביע יוגורט ביו
1/2 סלסלת עגבניות שרי תמר חצויות (אפשר גם רגילות)
2-3 כפות פרמזן מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
משמנים את תבנית האפייה (בעזרת תרסיס שמן).
מניחים שכבה של רביולי על תחתית התבנית בצורה חופפת על מנת לקבל כיסוי מירבי.
מערבבים את רוטב העגבניות עם חצי מיכל גבינה ומורחים חצי מהתערובת ע״ג הרביולי.
ניתן לפזר בשלב הזה מעט פרמזן (לא חובה).
מניחים שוב שכבת רביולי ומכסים בשכבה של תערובת רוטב העגבניות עם הגבינה.
מערבבים את החצי הנותר של הגבינה עם גביע יוגורט ושופכים מעל.
מעטרים בחצאי עגבניות שרי ופרמזן מגורר מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10-15 דקות להשחמת המאפה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!













