את המתכון ללזניה המשגעת הזאת קיבלתי לפני יומיים אחרי שטעמתי אותה לראשונה אצל חברתי מאירה לפני כעשרים שנה. בעלה של מאירה זאבי הוא שף. הלזניה כ"כ טובה וכ"כ מפנקת שזכרתי אותה עוד מאז… אפנק אתכם לכבוד טו בשבט במתכון ללזניה ירוקה.
**** הכמויות של הירקות הם לפי צרורות שנקנים בשוק. אין מידה מדויקת. אם אתם קונים מרכיבים בסופר, תכפילו פי אחת וחצי בערך.
למצרכים:
חבילת עליי לזניה
צרור מנגולד שטוף ופרוס
תרד טרי שטוף ומסונן
צרור של בצל ירוק נקי ופרוס
6 פטריות פורטבלה פרוסות
1 קוטג'
2 שמנת לבישול (15 אחוז אני השתמשתי)
3 ביצים
קובייה של גבינה בולגרית (כ- 200 גרם)
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
שמן זית
מלח
להכנה:
1. לחמם מחבת גדולה ולהוסיף 6 כפות שמן זית. להוסיף אליו את התרד, לטגן עד שנפחו יחד, להוסיף את המנגולד ואת הבצל הירוק ולערבב. להעביר לקערה. ליבש את המחבת
2. לחמם שוב את המחבת ולהוסיף עוד שמן זית. להוסיף את הפטריות הפרוסות ולטגן על אש גבוהה עד שיהיו תלויות – לא מאודות (הן נהיות חומות). להעביר לקערת הירקות. להוסיף כפית מלח ולערבב. לקרר
3. בקערה נוספת, לערבב את השמנת עם הביצים והגבינות (להשאיר בצד 3/4 כוס מוצרלה). לבדוק מליחות. לדעתי לא צריך להוסיף בגלל שהגבינות מספיק מלוחות.
4. להרכיב את הלזניה: לשמן תבנית פיירקס בשמן זית. להניח שכבה של עלים, עליהם לפזר מהשמנת, עליהם ירק, על זה עלים וכן הלאה….. השכבה האחרונה תהיה שמנת ועליה לפזר את המוצרלה שהשארנו בצד.
5. לכסות את התבנית ברדיד אלומניום ולאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, להוריד את הרדיד ולאפות עוד חצי שעה עד השחמה.
ב ת א ב ו ן !!


















