להרכיב את הפאזל מחדש

אחת עשרה שנים של עבודה באותה החברה, המקום הראשון שבו עבדתי מיד אחרי הצבא.
זה מה שהכרתי, לא ידעתי משהו אחר. הייתי בטוחה שמשם אני אצא לפנסיה

צילום: ענת וקין

בכל אותן אחת עשרה השנים, ביליתי, עבדתי, התקדמתי, למדתי, הכרנו, התחתנו, למדתי, ילדתי, גידלתי, עבדתי ושוב ילדתי.
חופשת לידה שניה. אמא קצת פחות לחוצה.
אני יושבת על המחשב שבועיים אחרי הלידה ומציצה במיילים ועובדת קצת על האקסלים. התינוקת הפצפונת מתעוררת ואני פותחת את הקלסר של הלימודים ומרפרפת בין הדפים, חושבת על מה עוד אני אעבוד איתה היום? חוזרת אחורה בקלסר, בשיעורים המרתקים, בנושאים המעניינים אותי ונזכרת בלימודים ובריגוש שהם הביאו איתם לחיי. וכך כל יום עובר, ואני עוד ועוד מתרגלת ונזכרת בכלים שרכשתי ולא בדיוק השתמשתי עד לאותה נקודה. חושבת לעצמי ומהרהרת.
הרי החלטתי ללמוד התפתחות תינוקות במכללת "צעד ראשון" כי זה מה שאני אוהבת, כי ילדים אהבתי כל חיי, וכי ידעתי שיום יבוא וזה ידגדג לי לעסוק בזה כסייד ג'וב. אולי בימי שישי רק? לא עלה בדעתי שיום יבוא ואהיה עצמאית. אז חזרתי למקום המוכר, הרגיל ובסך הכל לא רע בכלל.

אמא, אחרי חופשת לידה, עם שני ילדים בבית חוזרת למקום העבודה ומשהו שם לא מתיישב טוב. הפאזל כבר לא שלם כמו שהיה בכל השנים שקדמו. מרגישה שמשהו קורא לי וצועק לי שזה הזמן שלי. זה הזמן שלי להעביר הלאה את כל מה שאני יודעת ושמרתי בקלסרים, ותרגלתי רק בבית, ורק בחופשת הלידה השניה. שזה עכשיו או לעולם לא. התלבטתי, חשבתי המון, חששתי ולבסוף האמנתי בכל ליבי והקשבתי לקול הקורא לי לעשות את זה. להרכיב את הפאזל מחדש.

אז הנה אני, אמא בחופשת לידה שלישית, וכבר שנתיים וחצי  עושה את מה שאני באמת אוהבת. לעזור לאמהות להבין את התינוק שלהן יותר. לעזור לאמהות לדעת יותר. להכיר להן אמהות בדיוק באותו המצב שלהן. לצאת מהבית, לחייך, ללמוד, להתפתח נכון יחד עם התינוק ולהנות.שנתיים וחצי מאותו הרגע שספרתי עד 3 והחלטתי לקפוץ למים העמוקים והקרים ולעשות את זה. בהתחלה בצעדים קטנים שלאט לאט הפכו לפסיעות גדולות יותר שעליהן בדיוק אספר:

נעים להכיר, שמי קרן חג'ג' ואני מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" ויועצת שינה בגישת "0.1- השיטה החדשה לכישורי שינה מגיל לידה".
ומה אני באמת עושה בכל בוקר? מתעוררת לעוד יום מרגש של מפגש עם אמהות בסדנאות התפתחות ושינה שאני מעבירה. מבקרת בגנים וגם שם, מעבירה פעילויות התפתחות.
מלווה משפחות בתהליכי שינה כדי להוסיף לחייהם עוד כמה שעות שינה טובות ורגועות. ומטפלת במקרים של עיכובים התפתחותיים באופן פרטני.

ובגדול, אוהבת את החיים, אוהבת ללמוד ולהעשיר את הידע שלי בתחומים שונים, אוהבת את זה שלצידו אני מתעוררת, את שלושת ילדינו הקטנטנים ואת העסק שלי, שהוא בייבי שעוד יגדל ויפרוץ קדימה.
ומודה בכל יום על אותה קפיצה למים הקפואים. שבזכותה אני נוגעת בכל יום בעוד אמא ועוד תינוק שסומכים עליי ויודעים שהם הגיעו למקום הנכון. שאצלי הם יוכלו לקבל את המענה, את העידוד, את הרוגע, את ההכוונה ואת החיוך והחיבוק האוהב.
ומאז אותה קפיצה אני מעבירה את הידע ומפיצה היכן שאפשר, מוזמנים לבקר:
בפייסבוק- קרן- בית להתפתחות תינוקות
ב
אינסטגרם- keren_babies_house

צילום: תקוה מהבד
צילום: תקוה מהבד
keren_babies_house
ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי! נעים מאוד, שמי קרן חג'ג', בת 35. נשואה באושר לשי ויחד מגדלים את האוצרות שלנו גיא, ירדן וגילי. מדריכה להתפתחות תינוקות ויועצת שינה אבל לא מלידה. לאחר 11 שנים כשכירה החלטתי ללכת אחרי האהבה שלי לתינוקות וילדים ולפתוח עוד בייבי חדש והוא העסק שלי. בסדנאות שלי אני תמיד מספרת שלא נולדתי מדריכת התפתחות ושילדיי לא ישנו לילה שלם מגיל חודש ואני לגמרי מזדהה עם כ-ל הקשיים שאתן חוות כרגע כי גם אני הייתי שם. ומה שתרם לי רבות לצלוח את החודשים הראשונים והמאתגרים הוא ההכלה, המענה המדוייק לתינוק שלי, תנוחות ההחזקה השונות והבטחון שהיה עליי להעביר לתינוק ולשדר לו שיש פה אמא בטוחה בעצמה, שיודעת, שמבינה ומכילה את הבכי או את הקושי. עוד דבר שאני מאמינה בו בכל ליבי הוא העצמאות מגיל קטן. האפשרות "לשחרר" היא לא קלה אבל היא כה חשובה על מנת לגדל ילד עצמאי, בעל בטחון והערכה עצמית גבוהה.ועוד דבר נוסף לסיום: את יודעת הכי טוב! ואני מזמינה אותך לדעת יותר!