שיר אהבה למחול במופע Sounds like yourself של להקת פרסקו

(צילום: אייל לנדסמן)
(צילום: אייל לנדסמן)

 

להקת פרסקו  של יורם כרמי מארחת את הכוריאוגרף מיכאל גטמן,
ביצירה חדשה ונועזת בהשראת מכתבי אהבה של סופרים

(צילום: אייל לנדסמן)
(צילום: אייל לנדסמן)

להקת המחול פרסקו תציג החל מאמצע אפריל יצירה חדשה, "Sounds like yourself".
לראשונה מאז הקים יורם כרמי את להקת פרסקו,  הלהקה תארח את הכוריאוגרף, מיכאל גטמן.

להקת המחול פרסקו הוקמה על ידי יורם כרמי וב-13 שנות קיומה הפכה לאחת הלהקות העסוקות והבולטות בסצנת המחול העכשווי בישראל, כשהיא מעלה את יצירותיו של כרמי בארץ וברחבי העולם באופן תדיר.
המפגש הראשון בין כרמי לגטמן היה בעת שיורם כרמי כיהן כמנהל האמנותי של פסטיבל "הרמת מסך" בשנת 2013. גטמן היה אחד היוצרים אותם הזמין להשתתף בפסטיבל.
מיכאל גטמן, בן 38, הוא בוגר האולפן למחול "בת דור", ורקדן לשעבר בלהקת המחול בת-שבע ובלהקתה של אמנדה מילר. יוצר עצמאי המציג את עבודותיו בארץ ובחו"ל.

המופע "Sounds like yourself" גורם למכתבי אהבה להתעורר לחיים באמצעות הנחיה מרשימה וריקוד מהפנט.

"Sounds like yourself",  נולדה בהשראת מכתבי אהבה בין הסופר הנרי מילר לסופרת הפמיניסטית אנאיס נין, ומכתביו של הסופר והמחזאי אוסקר ווילד מתקופת מאסרו בכלא במשך 730 יום למאהבו הצעיר, לורד אלפרד דגלאס.

בצד ימין של הבמה,  מיהיר גרובר בתפקיד רקדן-שחקן הקריא באנגלית את מכתבי האהבה, תשוקה וכעס בפסקול חי . בצד השני של הבמה ישבה עם הגב לקהל, מתנדבת אקראית.  לאורך כל המופע מיהיר הפנה את מילותיו ורגשותיו שלעיתים היו מוחצנים, כלפי המתנדבת.
הקול המרגש של מיהיר סחף את הקהל לתוך הטקסט.
במרכז הבמה הרקדנים נעו לקצב הקראת הטקסט. לעיתים קרובות חיפשתי אחר קשר בין הטקסט לתנועות הריקוד. אך, התקשתי למצוא קשר מובהק.
נראה היה שמדובר בטקסט אחד ארוך הכולל אלמנטים שחוזרים על עצמם, ולא סיפור שמתהווה מתוך הטקסט ומופע הרקדנים.

לאורך כל המופע הבמה הייתה עמוסה ברקדנים. כל אחד מהרקדנים רקד בנפרד ולא כחלק מלהקה, מלבד מספר קטעים בודדים.
הקטעים הטובים ביותר במופע, הם אלה שכל הרקדנים היו מקשה אחת.  אחד מהם הוא הקטע שמיהיר הקריא מספרים והרקדנים יצרו מחוגי שעון, והקטע השני הוא שהם עמדו בשורה אחת מול הקהל וכל אחד מהם צעק מילה.
היחד שהם יצרו תוך תיאום עם המנחה והמוזיקה, גרמו למופע להיות עוצמתי יותר.

יכולות הריקוד המדהימות של כל אחד מהרקדנים גרמו לי להיות מרותקת אליהם.
חשוב לציין לאלה מכם שנמנעים ממופעים בעירום,  שאחד הרקדנים מופיע באחד החלקים בעירום מלא.
אני נהנתי מהשילוב בין טקסטים, ריקוד ומוזיקת רקע. יתכן שלא כולם יצליחו להפיק הנאה מהשילוב שמבחינתי הוא קסום.
(צילום: אייל לנדסמן)
(צילום: אייל לנדסמן)

 

 

ניהול אמנותי: יורם כרמי
כוריאוגרפיה: מיכאל גטמן