בעצם מדובר ברושתי.
לביבת תפוחי האדמה השווייצרית הכי טעימה בעולם.
אפשרי להכין אותן כלביבות קטנות או כאחת גדולה. ההסברים בהמשך.
אם תעקבו אחר ההוראות – הפשוטות – מובטחות לכם לביבות תפו"א נפלאות, רכות רכות מבפנים ושחומות ומתפצחות מבחוץ.
מה
2 תפו"א אדומים בינוניים קלופים ומגוררים גס.
מלח, פלפל.
כף קמח.
4 כפות שמן קנולה.
אפציונלי: אורגנו מיובש.
ממליחים את תפו"א המגוררים ומניחים במסננת במשך כחמש דקות.
סוחטים היטב . בשום פנים ואופן אין לשטוף את העמילן מהם.
מוסיפים לתפוחי האדמה מעט פלפל שחור גרוס טרי ומעט אורגנו מיובש.
מפזרים מעל כף קמח ומערבבים.
מחממים מחבת טפלון ומוסיפים 2 כפות שמן קנולה. להבה בינונית-נמוכה.
יוצרים בידיים כדורים בגודל בינוני ודוחסים היטב, משטחים ביד ומניחים בזהירות בתוך השמן הרותח.
מטגנים כל צד כ 3-4 דקות והופכים.
אם רוצים לביבה אחת גדולה:
משמיטים את הקמח.
למחבת טפלון מוסיפים 2 כפות שמן קנולה ומשטחים את תערובת תפו"א הסחוטים על תחתית המחבת . יש ליצור תחתית של לא יותר מ -1 ס"מ עובי.
מטגנים על אש גבוהה בינונית 3-4 דקות ובודקים את התחתית השחומה.
הופכים על צלחת . מוסיפים למחבת עוד 2 כפות שמן קנולה ומחזירים את הלביבה לטיגון בצד שני
ניתן להכין את הרושתי /לביבות לפני הארוחה ולחמם אותן בתנור חם כ 2-3 דקות.













