לביבות טונה, בטטה ותפוחי אדמה ברוטב יוגורט

מנה מצוינת לשבירת הצום , לאחר התה ופרוסת העוגה טעים ומזין

 לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

מצרכים:

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה (מסוננות. כדאי לשמור את השמן בצד לטיגון, ולהוסיף שמן קנולה בעת הטיגון על פי הצורך)

3 ביצים

תפוח אדמה גדול, שבושל במים והתרכך

בטטה בינונית, שבושלה במים והתרככה

2 כפיות מלח 

1 כפית אבקת שום

1 בצל גדול קצוץ דק

   קמח תפוחי אדמה –  במקור ,המתכון עם קמח רגיל

אופציונלי: לערבב 1 גביע יוגורט לבן 4.5% ועירית קצוצה בקערית, ולהגיש לצד הלביבות.

אופן ההכנה:

1.      מחממים את השמן במחבת רחבה. לוקחים כף מהתערובת, מניחים בצלחת קמח, יוצרים לביבה ומשטחים.

2.      מניחים במחבת ומטגנים כל צד עד שמשחים.

3.      מניחים על נייר סופג ומגישים חם.