לא קופאת על השמרים .

פיצה א-לה- טורטיה בשילוב רטבים של דורות שסוחטת התפעלות גדולה ולא יותר מ 7 דקות הכנה (כולל אפיה)

שמלה פרחונית מאתר הקניות של GAP
שמלה פרחונית מאתר הקניות של GAP

המפגש הראשון שלנו בדן גורמה עסק בלחמים ,ההתרגשות היית בשיאה כשכבר לבשנו את הסינרים ונכנסנו למטבחי העבודה המדוגמים של בית הספר לבישול "דן גורמה" מרשת מלונות דן .

שמרים זה תחום שתמיד הרתיע אותי מהתעסקות בהכנתו יש מסע ארוך ללוש חומרים שעל פניו אין בניהם קשר (קמח,ביצים,סוכר,שמן, ביצה,מים,מלח, שמרים) ובסוף יוצא עיגול שצריך עוד להגדיל את ניפחו ,שלא תבינו לא נכון ,אני משוגעת על עוגות שמרים ועל פחמימות בכלל, על הריח שמתפשט בכל הבית ,על הנימוחות של הבצק עם מגוון המילויים שניתן לשים בתוכו. ריח מאפה של עוגת שמרים או פיצה ,שיוצאים חם מהתנור ,קשה לעמוד בפניהם. הצד שהרתיע אותי ,זאת כל ההתעסקות עם זה, בשביל להגיע לתוצאה המיוחלת . פרק הזמן שצריך להשקיע ,החל מהדיוק בחומרים ,אחר כך ללוש אותם ,לשים לב שחלילה המלח לא יגע בשמרים שזה ,לא יהיה קמחי מידיי ולא נוזלי ,כי אחרת זה לא יצא מוצלח והזמן.. מצרך יקר. להמתין חצי שעה ,להתפלל שיצליח ויכפיל את נפחו .נגמרה לי השליטה עליו ,מרגע זה הוא אדון לעצמו. אחרי שיוצרים את הצורה שרוצים, (חלה /עיגול ) שוב להמתין כשעה של התפחה- זה קצת יותר מידי .אני מעדיפה מתכונים מהירים, זריזים ,קלי הכנה ובטח לא כאלה שאני גם צריכה לשאול לשלומם ולבדוק האם הבצק תפח או לא.

בצק שמרים
בצק שמרים

בתחום האפייה, בכלל קשה להבין את הדינמיקה. שמים קמח, שמן ,ביצים ,מערבבים ונוצרת מזה עוגה. ,מוצר אחר לחלוטין. לעומת זאת ,בבישולים זה יותר מוחשי. מחציל-ניתן לעשות סלט חצילים ,אם לוקחים עוף מן הסתם יצא ממנו תבשיל עוף .אני מעדיפה שדברים יהיו ברורים ובתחילת הדרך אני יכולה לדמיין את התוצאה.

לכן ,אם כבר אפיה יש לי עדיפות לבצקים ללא שמרים .אבל בכל זאת אני כבר כאן ,קורס בישול ויש לי הזדמנות ללמוד מהמנטורית דולי המקסימה ,שמתייחסת לבצק כיצירת אומנות . היא מציצה עליו כל רגע ומתגאה בו ,כמה הוא הולך להיות מושלם ואיך הוא הכפיל את נפחו .ביחד עם חברי לקבוצה, יצרנו חלות ופוקאצות . המנטורית אפילו הגדילה לעשות והכינה לנו בצק מראש בשביל לזרז תהליכים .הכל נראה קל ופשוט .
אבל כבר הבנתם – אני ושמרים לא ממש חברים. לא בא לי לקפוא על השמרים וכפי שסיכמנו בתחילת הדרך ,אני מתכוונת לציין מתכונים שהם מהירי הכנה ,עם התפעלות גדולה .אז תאמינו לי ,זה יסחט מחמאות ובסגנון "חבר מביא חבר" .כל מי שטעם את זה אצלנו ,רץ להכין.. ואחר כך עוד השוויץ איך הצליח לו..
פיצה אל-לה טורטיה

פיצה אה-לה-טורטיה
פיצה אה-לה-טורטיה

חומרים :
חבילת טורטיות (ניתן להשיג בכל סופר או מרכול)
רוטב: לדורות יש מבחר רטבים מתאימים (פסטו, עגבניות ובזיליקום) או רוטב פיצה /קטשופ
גבינה צהובה (פרוסות או מגורדת לשיקולכם ניתן להמיר גם בגבינה מלוחה )
תוספות: בצל/תירס/זיתים /ירקות חתוכים וכיד הדימיון הטובה עליכם

צילום-אתי כהן
צילום-אתי כהן

אופן ההכנה:
מורחים על הטורטיה את הרוטב המועדף (הכנת רוטב דורות בהתאם להנחיות על האריזה )
מפזרים גבינה
להוסיף תבלינים ( אורגנו או בזילקום)
תוספות (כיד הדמיון הטובה )
מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ל- 5 דקות בישול
בתאבון ..יאמי .. הבצק יוצא קריספי, גדולים וקטנים עטים עליו .
• הערה- אפשר גם בגרסה בשרית להמיר את הגבינה עם בשר טחון שבושל מראש)