מהרגע שהחלטתי לצאת ולהיות עצמאית, בכל פעם שאני מביעה כוונה לקום ולעשות פעולה אני שומעת את הזמזום הזה של אנשים סביבי "השתגעת? לא נעים?" או "איך יש לך אומץ?"
מה זה אומר לקום ולעשות פעולה?
פעולה יכולה להיות פעולה יזומה ללקוח פוטנציאלי במייל, פנייה טלפונית בקול בטוח לחברה אני שחושבת שיש לי איתה פוטנציאל אמיתי לשת"פ, התמודדות עם התנגדויות, או לחלופין אני מאמינה שהעסק שלי יכול להועיל לה. פעולה יכולה להיות כל מעשה עסקי יזום שיביא לי לקוחות.
אני רוצה לסגור כאן כמה פינות לפני שאמשיך הלאה:-
1. עסק שלא מייצר הכנסה סופו להסגר. הבנתי את זה עוד לפני שרגלי דרכה במשרדו של רואה החשבון במטרה לפתוח את החשבון שלי.
2. עסק שלא עושה פעולות לייצר הכנסה – לא תהיה לו הכנסה.
3. בחוויה שלי – לחכות שדברים יקרו מעצמם ולהימנע מפעילות יזומה דורש הרבה יותר אומץ מלפנות לאנשים ולהסתכן בסירוב.
מקור שורש החוויה של "לא נעים לי" הוא במחלה של דימוי עצמי נמוך והערכה עצמית נמוכה שבאים לידי ביטוי בביטחון עצמי נמוך.
אותו בטחון עצמי נמוך שולח לנו את אותותיו בצורה של "לא נעים לי". הסיפור שאנחנו מספרות לעצמנו באופן קבוע יגיע בצורת לא נעים לי במקומות שאינם נוחים לנו.
למחלת ה"לא נעים לי" יש נטייה להתפשט לכל תחום בחיים שלנו ועל כך אפשר לקרוא כאן. אבל כעצמאיות יש לה ביטוי אחד מאוד ברור שיכול להוביל אותנו לקריסה כלכלית.
ואיך הדבר הזה פוגש אותנו כעצמאיות?
כעצמאיות אם אנחנו נאפשר ל"לא נעים לי" הזה ולחוסר הביטחון העצמי לנהל אותנו אנחנו נמצא את עצמנו בדרך לקריסה עסקית.
לא החוויה שאיחלנו לעצמנו ביום שפתחנו את העסק.
אז מה אפשר לעשות?
1. להעלות את הביטחון העצמי שלנו. כן אני יודעת הכי קל להגיד, אבל במקרה הזה, שמחה להגיד שגם עשיתי. זה לא פשוט, זה תהליך שדורש מאיתנו עבודה מדויקת וממושכת על עצמנו. הטיפ הראשון שיש לי לתת לך זה תרגיל שאני מעבירה גם בסדנאות שלי-שלב ראשון לוקחים 10 דקות הפסקה מהעסק, שלב שני – מה עושים בהפסקה הזו? אז ככה, בהפסקה הזו לקחת אוויר, להתיישב עם דף ועט ולרשום את כל החוזקות שלנו, של העסק, של המוצר או השירות – כל הדברים הטובים שאנחנו מצליחים להעלות בדעתנו. למה? כי זה חשוב! זה השלב הראשון שיעזור לנו בכל השאר. אם קשה לבד – נא להתייעץ עם חברים 🙂
*אם זה לא עבד מזמינה אותך לחוות את השירות שלי, בין אם סדנה ובין אם משהו אישי יותר – בשני המקרים הקישור נמצא כאן
2. האדם הכי חשוב לשכנע במשהו – הוא אנחנו. הדבר הכי חשוב לפני שאנחנו מנהלות את התקשורת עם הלקוחות שלנו, או עם העובדים שלנו הוא לפנות פנימה אל עצמנו ולשכנע קודם כל את עצמנו. גם במחיר, גם במענה להתנגדויות בהכל. כן, כן גם בכל הנוגע לגיוס לקוחות, אם כי שם, הרעיון הוא שאם אנחנו מאמינות שהמוצר שלנו הוא מוצר טוב נשאר לנו רק לתת את המתנה שלנו לעולם. למעשה אנחנו לא באמת מוכרות או משכנעות, אלא לומדות לדייק את המסר שלנו, אנחנו לומדות להעביר את הערך העסקי של המוצר שלנו.
3.עם "לא נעים לי" לא נגיע רחוק – בכל פעם שאנחנו מרגישות ש"לא נעים לי" מנהל את העניינים העסקיים במקומנו זה הזמן לעצור ולהזכיר לעצמנו לאן אנחנו רוצות להגיע. זה גם הזמן לשאול את עצמנו אם אנחנו מוכנות לשלם את המחיר של קריסה כלכלית כי "לא נעים לי"? אני אישית לא מוכנה. מה איתך?
עד הפוסט הבא,
כאן בשבילכם – מיכל אופיר
מדרך אסטרטגיה














