עוף.
בארצנו הקטנטונת בכל עגלת קניות לשישי תמצאו עוף.
לא משנה כמה תחקירים יערכו וכמה חיידקים וסלמונלות יגלו ,אחרי מספר ימי שביתה איטלקית מקנייתו
עם ישראל חוזר וקונה.
בשר עוף בריא עד כמה שאפשר ,דל שומן יחסית(.ללא העור )ומה לעשות טעים מאוד .
בחמישי האחרון רמי לוי התעלה על עצמו ומכרו בסופר עופות שלמים ב… 6.90 לקילוגרם..לא נקנה? ברור שכן
במיוחד שאין לי בעיה לנקות ולחתוך אותם לצרכי משפחתי.
הירכיים הופרדו והכנתי להם רוטב למשיחה והטבעתי אותם בו .יצא כל כך טעים שעור העוף הקרנצ'י נזלל אף הוא.
הוספתי אריזת פטריות קרימיני- שאלו פורטבלה קטנות שנמכרות כעת בצמד עם שמפיניון.
ארוחת ערב לשישי בתבנית אחת .ארוחה טעימה וחגיגית ללא צורך בעבדות…
אז זהו חפירה ונעבור לאיך מכינים.
מכינים בצנצנת עם מכסה מתברג שנסגר היטב וניתן לנער .
רבע צנצנת דבש (השתמשתי בדבש מפרחי אבוקדו שהיה בבית)
3 כפות רוטב ברביקיו קנוי
3 כפות טריאקי של אוסם בלבד בגלל הרכיבים היותר בריאים שבו .הוא לא סמיך וגם לא סירופ סוכר .
שליש כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן טחון
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
חצי כפית גבישי שום.
רבע כוס שמן צמחי-תירס/חמניות
מחממים מעט את הדבש כדי שיהיה נוזלי 30-שניות ערך במיקרוגל
מוסיפים את שאר הרכיבים ומנערים היטב .
משתמשים בכמות שרוצים ושומרים את השאר במקרר .
נשמר חודש לפחות.
עוד צריך תבלין טוסקנה לפיזור מעל .
אם רוצים חריף מוסיפים פפריקה חריפה.
מסדרים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה כרעי עוף כמספר הסועדים הרצוי
מפזרים מסביב את הפטריות חתוכות לחצי
מורחים במברשת בנדיבות מהרוטב שהכנו בצנצנת.
מפזרים תבלין טוסקנה ו…לתנור מכוסה בנייר אלומיניום/נייר כסף .
אפיתי בטורבו כ-40 דקות בחום של 200 מעלות . כמה דקות לפני תום האפיה מסירים את נייר האלומיניום ואופים לא מכוסה שישחים .
בודקים שהתבלים מעל לא ישרפו מדי פעם.
ואיך בודקים שהעוף אפוי ?אם דוקרים אותו נוזלים שיוצאים צבעם שקוף.
היידה לכו להכין .
הילדים יכרסמו גם את העצמות.
אגב ניתן להגיש עם תוספות של אורז או פתיתים .למעשה כל תוספת תתקבל .
בתיאבון .












