אני לא "מתכנתת תת מודע" וגם לא "מאסטר לאימון להגשמת חלומות", אלא שמאז ומעולם היו לי חלומות קטנים כגדולים, ואם יש משהו שאני חושבת שאני משתדלת ללמד את ילדיי והרבה, זה להקשיב ללב שלהם ולהגשים את החלומות שלהם.
כל ההתחלות קשות, וחלומות נועדו לחלימה, ומתי תנחתי על הקרקע, ואל תנסי כי לא תצליחי ויש עוד אלף כמוך, ואת בכלל שווה משהו? כמה פעמים שמעתי את המשפטים האלה? לא מעט, ובעברי הרחוק מאוד כשהייתי ממש צעירה, ופחות חזקה ומחוברת לעצמי הם גם יכלו להשפיע עלי ולמנוע ממני עשייה או הגשמה של חלום, אך לא עוד.
בגלל שהקשבתי לרעשי רקע והפחד שלי היה כה גדול- הפסקתי לרקוד ולא הפכתי לרקדנית בגיל 20, למרות שזה היה חלומי ויעודי. בזכות זה שהקשבתי לליבי, לגופי ולחלומי וסיננתי רעשי רקע – חזרתי לרקוד בגיל 32 כנגד כל הסיכויים "והמפרגנים" והפכתי לרקדנית מקצועית בלהקתו של עידו תדמור. בזכות ההליכה בדרך של הקשבה ללב והגשמת חלומות הרצתי בקיץ האחרון בהרווארד בכנס מוח, תנועה קוגניציה- למרות שאני "רק" כותבת את התיזה שלי ועדיין לא בעלת תואר שלישי או פרופסור והיו מי שהרימו גבה "איך זה קרה" והאמת שזה היה די פשוט- הצעה מסקרנת על מחקר מרתק שערכתי שבו היתה לי הזכות ללמד אישה עיוורת לרקוד, תנועה שיצרה מציאות תרתי משמע. ויש גם חלומות יותר קטנים כמו הצעות לשיתופי פעולה שנענו בחיוב, והצעות חברות לנשים קסומות שנכנסו אל חיי מהוירטואל אל הממשי, ואפילו תפילות קטנות ל"פיית החנייה" שאיכשהו תמיד מוכיחה את עצמה.
אז מה בעצם צריך כדי שכל ההתחלות תהיינה קלות? הנה צ'ק ליסט שנוצר מניסוי, תעייה ותהייה:
- להודות על היש, להכיר ולהוקיר תודה, באופן כללי וגם באופן אישי למי שהינו חלק מהמסע שלנו, כי לרוב יש מי שנותן יד, וגם אם את הרוב נעשה בכוחות עצמנו, גם בייביסיטר ששמרה על הילדים ואיפשרה לנו מרחב נשימה וכתיבה ועשייה זו עזרה, ואפילו עזרה גדולה.
- ליצור חזון שמלהיב אותנו. אי אפשר לעמוד בפני מי שפועל מתוך תשוקת עשייה אמיתית ותמיד יהיה האדם הנכון בזמן הנכון ובמקום הנכון שידבק באנרגיה הזו, אם נשים לב להזדמנויות הנקרות בדרכנו ואף ניצור אותן בעצמנו.
- אסטרטגיה לביצוע. להתייחס לחלום כמו לכל פרויקט: לתכנן, לפרוט לשלבים ולאבני דרך לפי לוחות זמנים מוגדרים מראש ולהתחיל לבצע צעדים קטנים בדרך אל הגשמת החלום.
- למקד תשומת לב בעשייה ולהתעלם מרעשי רקע.
- לייצר סביבה תומכת, לשתף אנשים מפרגנים שיתנו רוח גבית.
- לשחרר פחדים וקונפליקטים שבתוכנו ולמצוא את הדרך להפוך פחד לדחף.
כן זה מפחיד לפעמים להעז, לנסות, לשנות, להגשים חלומות, אז איך הופכים את ה פ ח ד ל- ד ח ף?
זאת ועוד בפוסט הבא…












