*** אתגר הקציצות של סלונה ודורות יוצא לדרך, ויש גם מתנה שווה לזוכות! השתתפו ואולי תזכו! כל הפרטים כאן ***
בין מטלות הבית, לעבודה, תחביבים, גידול ילדים ופעילויות לשעות הפנאי צריך גם לאכול.
הכנת הארוחה היא הזדמנות מעולה לבילוי זמן איכות עם הילדה ועל הדרך מספקת לה גם תעסוקה, כי הרי אין צליל מייאש יותר בעולם מאשר "אמא משעמם לי" לאחר יום עבודה כשכל מה שבא לך לעשות זה לרבוץ על הספה ולדמיין לעצמך שאת נופשת על אי טרופי, מחזיקה ביד אחת קוקטייל אקזוטי וביד השניה נשנוש טעים, קרני השמש מחממות אותך, המיית הגלים מרגיעה אותך ולשקוע בשלווה לנמנום קל.
אבל מישהו צריך להיות כאן המבוגר האחראי ולדאוג לדור ההמשך ותוך כדי בישול הארוחה הילדה מפטפטת ומלהגת לה על הא ועל דא, מספרת לי איך עבר עליה היום ומשמיעה לי, בפעם ה-100, את השיר האהוב עליה לאותו היום ובנוסף לומדת לבשל, לשקול, להוסיף ולמדוד והערך המוסף בעיניי הוא שהיא מסכימה להתנסות במאכלים וטעמים חדשים מאחר והיא הייתה מעורבת בהכנתם.
כדורי עוף ברוטב קרם קוקוס ולימון:
המצרכים:
לכדורי עוף:
500 גרם חזה/פילה עוף טחון
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
4 טבליות בצל מטוגן דורות מופשרות
2 טבליות פטרוזיליה דורות מופשרות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב:
1 כוס ציר עוף (במידה ואין ניתן להחליף בכף אבקת מרק עוף ללא חומרים משמרים מעורבבת בכוס מים רותחים)
2 טבליות כוסברה דורות
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס קרם קוקוס
1/2 כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי – אם לא אוהבים ניתן להשמיט)
1 כפית אבקת כורכום
1 כף קורנפלור מעורבב בשתי כפות מים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל החומרים לכדורי העוף יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים מתערובת העוף כדורים בגודל אגוז מלך.
במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים שיכולה להכיל את כל כדורי העוף מחממים 2 כפות שמן.
כשהשמן חם מוסיפים את כל כדורי העוף, מטגנים אותם עד שצדם התחתון משחים, הופכים אותם ומטגנים עוד כדקה להשחמה. מוציאים את הכדורים מהמחבת לכלי ומכינים את הרוטב.
מוסיפים למחבת את ציר העוף, טבליות הכוסברה ומיץ הלימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לתערובת לבעבע כחמש דקות.
מגבירים את האש, מוסיפים למחבת קרם קוקוס, פתיתי צי'לי וכורכום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לתערובת לבעבע כחמש דקות נוספות.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור למחבת, מגבירים את האש וממתינים שהרוטב יסמיך תוך כדי ערבוב.
מחזירים למחבת את כדורי העוף ומערבבים אותם עד שהם עטופים ברוטב, חמים ומוכנים להגשה.
מגישים עם אורז לבן או כל תוספת שאהובה עליכם, זורים מעט צ'ילי גרוס נוסף על כדורי העוף.
כדורי העוף אף משתבחים בטעמם יום ואפילו יומיים לאחר הכנתם.















