כל הבולגרים עד אחד מתים על אפונה בכל צורה
זה מוסיף עגבניות וזה מוסיף נקניקיות .
אני אוהבת אותה ירוקה יפה מתובלת בעדינות ומצטרפת באהבה לאורז לבן או קוסקוס
ולפעמים גם לספגטי כן כן
אז רקחתי תבשיל עדין עם כדורי פרגיות שנראים חנונים ולבנבנים אבל כשנותנים ביס מבינים מה השוס בהם .
כדי שתעמו גם אתם לכו להכין
צריך – 2 שקיות אפונה עדינה קפואה
1 בצל ענק בקוביות
3 שיני שום פרוסות
מעט שמן לטיגון
2 כפות אבקת מרק בצל
כפית פלפל שחור גרוס טרי ואפשר גם לבן חצי חצי
2 כפות סוכר חום בהיר
2 כפות טריאקי של אוסם בלבד – הוא איכותי ולא סירופ סוכר
מים לכיסוי התבשיל
לקציצות פרגיות צריך
חצי קילו פרגיות טחונות
2 כפות פירורי לחם לבנים
1 כף קמח לבן
1 שקיק אבקת אפיה
כפית פלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית פלפל לבן
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא חייב אבל נותן טעם משגע)
1 שן שום כתושה
1 ביצה גדולה
2 כפות טריאקי
לשים את הכל בקערה גדולה ובידיים לחות מכדררים לכדורים .מניחים בתבנית קטנה ומכסים .
מקררים חצי שעה במקרר
הרכבת התבשיל
מזהיבים בשמן את הבצל
מוסיפים לו את האפונה והתיבול
מכסים במים ומבשלים כחצי שעה אחרי הרתיחה על אש קטנה מכוסה
מכניסים את כדורי הבשר לרוטב הרותח
מביאיםן שוב לרתיחה את הרוטב כי הוא מתקרר עם הכנסת הכדורים
מבשלים עוד 20 דקות וזהו
צריך להיות רוטב . לא ליבש אותו הוא טעים על האורז הנלווה או כל תוספת .
תהנו .













