יום שישי שעת אחר הצהריים. בצק השמרים כבר תפח. בזמן שהבנות מכינות את החלות לשבת, אני בהכנות לארוחת הערב. הפעם החלטתי להפתיע אותם עם כדורים ברוטב, אבל לא כדורי בשר, אלא כדורי ירקות ובורגול ברוטב מתקתק.
![]()
כדורי ירקות ובורגול ברוטב סלסה פלפל אדום וצ'יפוטלה
מצרכים לכ-35 כדורים:
לכדורי הירקות
3 קישואים מגורדים על פומפיה גסה
2 כפיות מלח
3 גזרים מגורדים על פומפיה גסה
1/2 כוס בורגול עבה
4 כפות טחינה גולמית
פלפל שחור
לרוטב
2 כפות שמן זית פיקואל
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות סלסה פלפל אדום וצ'יפוטלה לא חריף
1 כוס מים
400 גרם עגבניות מקולפות מרוסקות
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח
אופן ההכנה:
1. שמים את הקישואים המגורדים בתוך מסננת ומפזרים עליהם את המלח. מערבבים היטב ומניחים בצד לחצי שעה ליציאת הנוזלים.
2. שמים את הבורגול בקערה נפרדת ומכסים במי ברז. מניחים בצד לחצי שעה.
3. בתום חצי שעה, סוחטים בין 2 כפות ידיים את הקישואים ומעבירים לקערה נקיה.
4. מסננים את הבורגול ומוסיפים אותו לקישואים עם שאר המצרים של כדורי הירקות ומערבבים היטב.
5. מחממים במחבת רחבה את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
6. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
7. יוצרים כדורים קטנים בין 2 הידיים ומכניסים לסיר, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
8. הופכים את כדורי הירקות בעדינות עם כף ומבשלים עוד 15 דקות.
9. מכבים את האש ומגישים.











