כדורי בשר ברוטב טריאקי רימון

ארוחת צהריים קלה להכנה. התוספת כבר בפנים

בשבוע האחרון אני מרגישה במטבח כמו ילדה, שקיבלה צעצוע חדש. אחרי סדנת הרטבים החדשים, שבה הכנתי ניוקי עם בטטה ברוטב מנגו קארי, הייתי חייבת לנסות עוד רטבים. כל השבוע אני מקפיצה ירקות, מכינה סוגים שונים של קציצות וכדורי בשר עם מגוון תוספות. כל התבשילים קלים להכנה, כי בחום הזה הכל צריך להיות קל ופשוט, בלי לוותר על איכות.
promo_long

כדורי בשר ברוטב טריאקי רימון

מצרכים:
1 בצל חתוך לקוביות גדולות
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
1/2 בקבוק רוטב טריאקי רימון יד מרדכי
2 כוסות מים
לכדורי בשר:
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 ק"ג עוף טחון
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות רוטב טריאקי רימון יד מרדכי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
מלח, פלפל שחור
לרוטב:
1/4 כוס רוטב טריאקי ורימון
1/4 כוס מים רותחים
.1.4
.

DSC_2934

.
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת גדולה ורחבה את הבצל בשמן עד הזהבה.
2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה ומטגנים יחד דקה תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.
4. בינתיים מכינים את תערובת כדורי הבשר: מערבבים יחד את כל מרכיבי התערובת ולשים היטב ביד במשך כמה דקות.
5. בתום 15 הדקות של בישול תפוחי האדמה והבטטות, מרימים את המכסה, יוצרים כדורי בשר ומניחים מעל הבטטות ותפוחי האדמה.
.

IMG_7376

.
6. מערבבים בכוס 1/4 כוס רוטב טריאקי ורימון עם 1/4 כוס מים רותחים, מוסיפים לסיר ומבשלים חצי שעה. מידי פעם הופכים בעדינות את כדורי הבשר.
7. מורידים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות לצמצום הרוטב.