ירקות שורש צלויים

שלל ירקות שורש צבעוניים מתקתקים ייתנו את הטויסט החגיגי והמיוחד לכל ארוחה

DSC_0425למצרכים:

לירקות

צרור של גזרים צבעוניים – קניתי בשוק האיכרים בת"א (או 6 גזרים רגילים כתומים)

1 חב' של סלק בוואקום. לחתוך את הסלקים לרבעים

2 פלפל אדום חתוך לרצועות

6 שיני שום שלמות

1 בטטה חתוכה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ

חתיכת דלעת פרוסה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס סילאן

1/3 כוס סויה

פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. להכין את כל הירקות לפי הוראות ההכנה. להניח בתבנית.

DSC_0408

2. לערבב את כל רכיבי הרוטב בקערה קטנה (למעט הפלפל השחור). לשפוך מעל הירקות. לערבב היטב כך שהירקות יהיו מצופים היטב ברוטב.

3. לפזר מעל פלפל שחור גרוס.

4. לכסות את התבנית בנייר כסף.

5. לשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-50 דקות. להסיר את נייר הכסף ולתת השחמה לירקות (כעשר דקות).

6. טעים מאוד ליד כל מנה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב