ביום חמישי נפגשתי עם חברתי עינת בנמל תל אביב. שתינו אוהבות מאוד אוכל, שתינו אוהבות לבשל וכמובן את כל מה שכרוך בזה. בנמל תל אביב יש את שוק האיכרים. למרות שהתקופה היא תקופת פסח ניתן למצוא שם הרבה אטרקציות קולינריות. אחת מהן שצדה את עיני, הייתה הדוכן בכניסה של הגזרים והסלקים הצבעוניים. כמו לקוח מתמונה של צייר צרפתי שערבב צבעים כיד הדמיון.
עינת ואני כמובן לא יכולנו לעמוד בפיתוי ולהתעלם מהעניין והחלטנו שזו תהיה חלק מהמנה לאירוח שלי ושלה. שאלתי את המוכרת מה ההבדל בין הסוגים השונים של הגזרים והסלקים, האם ההבדל ניכר רק בצבע, היא לא ממש ידעה לענות אבל אחרי שהכנתי וטעמתי אני יכולה לענות בוודאות – השוני בין הסוגים השונים הוא במתיקות.
למצרכים:
1 צרור של גזרים צבעוניים שלמים
1 צרור של סלקים צבעוניים (הצהוב הכי טעים 😉 ) חתוכים לשניים והגדולים חתוכים לארבע
1 בטטה חתוכה
2 תפוחי אדמה סגולים (שגם נקנו באותו דוכן)
לרוטב:
1/2 כוס סילאן
4 כפות סויה
4 כפות שמן זית
1 כוס תירוש ענבים
להכנה:
לקלוף את הגזרים והסלקים ולהשאיר את הראשים (רק ליופי). להניח בתבנית.
לערבב את חומרי הרוטב ולבזוק על הירקות. לערבב היטב, כך שהרוטב יצפה את הירקות באופן שווה. לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה. אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד חצי שעה. מדי פעם לבזוק את הרוטב על הירקות. הטעם המתקתק של הרוטב מעצים את טעם הסלקים, מקפיץ את טעמו של הגזר – מנה משגעת ויפה במיוחד!
מיותר לציין שחזרנו הביתה עם שקיות וחיוכים מאוזן לאוזן. עינתי, מקדישה לך את הפוסט ואת המתכון באהבה!
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!
















