מס' ימים מתחילת המסע: 22
מס' ימים עד לסיום: 8
מס' מתכון מתוך ה-30: 21
בלי לשים לב אנחנו מתקדמים לסוף הבלוג וממש מתחילים כבר בימים האחרונים של המתכונים…
היום הבלוג הגזים והצפין עד יהושוע בן נון ! שזה ממש צפון תל אביב בשביל דרום תל אביב או יותר נכון לב תל אביב! התארחתי אצל הילה ויאן, חברים טובה מצורי, שהיא גם הדבר הכי מוכשר שקיים עליי אדמות וכל הבית שלה הוא פשוט לשבת להסתכל ולקנא. ויאן, החבר הגרמני והמקסים שלה, שאמנם לא מדבר עברית, אבל את המילים החשובות כבר למד ויודע. והוא אכבר גבר גם בעצמו. והוא גם מלמד אותי לדבר אנגלית בציבור שרק בשביל זה שווה. אצלינו הצטרפה ניצ ההורסת. הילוש ויאן, אירחתם אותנו פשוט מדהים. היה כיף וטעים אוהבת אתכם!
הילוש עושה קארי ירוק ביתי מטורף ולכן ידענו שזאת תהיה המנה המיוחדת ביום שלה. והאמת, הפתיעה אותי הקלות, הפשטות והטירוף טעמים שיוצא מתערובת כזאת. עם הגשם שירד ללא הפסקה בחוץ, זאת הייתה בדיוק המנה המתאימה.
הקארי הוא משחק של טעמים. אוהבים יותר חריף? פנקו בפלפל. אוהבים מתוק- שימו סוכר. אוהבים חמוץ? הוסיפו עוד לימון..
קארי ירוק ביתי מטורף עם ירקות וחלב קוקוס
לקארי: בצנצנת רחבה/ קערה שמים צרור בזיליקום, צרור פטרוזיליה, מיץ משני לימונים, ארבע שיני שום, קצת שמן זית, למון גראס/לימונית, כמה טבעות מפלפל ירוק חריף, וחצי גמבה ירוקה. ובוטנים. טוחנים בבלנד מוט למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. אנחנו רצינו את שלנו עם טעם חריף- חמוץ- שומי. יצא פשוט מדהים! מדהים! את התערובת שומרים בצד בינתיים.
לתבשיל: שמים סיר אורז בנפרד. ובינתיים מתחילים את התבשיל. על מחבת מטגנים בצל ופטריות ומוסיפים חתיכות קישואים ופלפל ירוק. מכניסים תפוח אדמה מוכן חתוך לקוביות. ואת החלב / נוזל קוקוס. אנחנו השתמשו בנוזל קוקוס 17% שומן. שהוא דליל וכיפי ולא כבד. עליו מוסיפים את תערובת הקארי שהכנו קודם לכן(כמה שרוצים). ומערבבים. מבשלים עד איחוד הטעמים והירכוך הרצוי. מתקנים תיבול
מגישים על אורז לבן. אוכלים חם
מחר בבלוג יש מפגש פסגה עם הקומונה שלי. יהיה ממש טעים.
שאו ברכה
לילה טוב
נעמיש





















