יקב כשר בצפון

בחורה עם מחשב נייד

בחינה מוצלחת של יין מורכבת מכמה פרמטרים חשובים לבחינה. מלבד הטעם והארומה של היין הרי שעבור רבים חשובה גם הדרך. כשאנו מדברים על הדרך אנו מתכוונים כמובן על שלבי הייצור של היין ומה שהופך אותו ליין איכותי וטוב. יקב כשר בצפון הוא בסיס נהדר ליין טוב, כיוון שיין שנעשה על פי ההלכה וחוקי הכשרות ביהדות ייעשה בסטנדרטים הגבוהים ביותר ובשל כך גם צפוי להיות איכותי, טעים ובלתי מתפשר. יקב אדיר הנו יקב מומלץ בצפון, במורדות הר אדמון ובלב הגליל העליון.

מדוע יקב אדיר זכה לשבחים ופרסים?

יציאה לשטח והגעה פיזית אל היקב תראה לכם בדיוק מדוע הוא עטור פרחים ושבחים. ראשית כל, מדובר בעסק משפחתי שבו כל בני המשפחה יודעים ואוהבים את מה שהם עושים. העסק נוצר מתוך חלום ומונע מתוך חזון ותמיד יש מטרות חדשות ואפשרויות לצמוח ולהעניק יותר. הכרמים הנם עצים ותיקים הנושאים פירות נהדרים מדי שנה וממוקמים באדמה פורייה באזור טבע נפלא בשטחי הגליל העליון. הקציר מתבצע בשעות בוקר מוקדמות וקרירות מה שעוזר לשמור על איכות הפירות ומסייע בהכנת יינות משובחים. לבסוף, ייצור בסטנדרטים הגבוהים ביותר, בלי התחכמויות, בלי עיגול פינות ומתוך כוונה מלאה לייצר את היין האיכותי והטעים ביותר שתחוו. היינות עוברים יישון של תקופה שבין 8 ל-24 חודשים בדרך כלל לפני מכירתם (תקופת היישון תלויה בסוג היין) וכמובן שהמשפחה שמה דגש רב על עניין הכשרות. אין הרבה יקבים כשרים בצפון ועל כן יקב אדיר נחשב לאחד הבולטים והטובים שבהם.

החשיבות של הכשרות עבור המבקרים והלקוחות:

יקב כשר בצפון הוא חיוני מאוד גם עבור בעלי עסקים המגיעים לבחון יינות באזור לרכישת עבור בתי העסק שלהם וגם עבור אלפי המבקרים המגיעים אלינו מדי שנה. בין אם אתם דתיים או לא, קרוב לוודאי שתרצו לשתות יין אדום מומלץ שייוצר בתהליך כשר מה שמצביע על הסטנדרטיים האיכותיים שלו. חלק מהמבקרים שלנו הנם אנשים דתיים ולכן מבחינתנו הכשרות היא ערך עליון.

כיצד אנו שומרים על הכשרות בייצור היין שלנו?

כמו מזונות רבים ביהדות, לכל אוכל ושתייה יש הלכות על פיהן יש לעמוד על מנת שהאוכל יהיה כשר. בכרמים, ביקב ובמרכז המבקרים שלנו אנו נועדים לביקורים וביקורות של רב המאושר על ידי הרבנות הראשית לישראל לבדיקת תהליך הייצור והגידול של הענבים והיין שלנו. על מנת שהיין יהיה כשר יש להקפיד על כמה דברים, החל משלב גידול היין ועד לשלב הייצור שלו. כך למשל: אסור להשתמש בגפן ב-3 השנים הראשונות של גידול העץ, אסור לשתול עצים או שתילים אחרים בין עצי הגפנים ועוד. כאשר מדובר על ייצור היין ישנם כמה חוקים נוספים, כמו למשל: שרק יהודי יגע בענבים וביין, שלא להפעיל את היקב בשבת, שכל החומרים הנוספים אל היין יהיו גם כן כשרים ועוד.