צהרים טובים,
כבר כמה שנים שאנו שותים בבית את היינות של יקב ויתקין.
יקב מקורי ונהדר. ים תיכוני עם זני ענבים נפלאים התואמים וטעימים לחיך הישראלי.
הישראלים אוהבים בעיקר את היינות שלהם- שלנו כיינות קלילים, פירותיים, אם זה הלבנים או הוורודים. כלפי האדומים המשובחים ובעיקר אנו יותר "סבלניים" והם יכולים להיות כבדים יותר ומתאימים לארוחות בשר חגיגיות אך לאוו דווקא.
בשנים האחרונות בכלל יש נהירה של הישראלים יותר ויותר ליינות הלבנים ,בעיקר בקיץ. מה יותר טוב מלקרר את בקבוק היין הלבן ולהנות בערב קיץ, סתם ככה עם גבינות, או פיצה ביתית, שוקולד או פרי ליד בזוג ברגעים רומנטיים ובכלל גם לצד ארוחת הערב.
לא יודעת מה לגביכן/ם אך אנחנו מוצאים את עצמנו שותים יותר ויותר יין באמצע השבוע (אומרים שבריא ללגום כוס יין אדום ביום- אז אנחנו ממושמעים ומבצעים). אם לבן ואם אדום.
היינות של ויתקין אהובים עלינו וזה הזמן הכי אידיאלי מבחינתכם לקנות את היינות של ויתקין. יש נבחרת איכותית. הצטיידו לקראת חגי תשרי.
כעת יש עיצוב חדש, נראות מהממת ומיתוג נפלא.
מה שתינו לארוחת השבת?
ויתקין גראנש בלאן 2017 Grenache Blanc
יין לבן ייחודי ונדיר בישראל ובמהדורת יצור מצומצמת . זכינו להימנות על האנשים ששתו מהמהדורה המצומצמת. טעים ברמות על. פירותי ומעודן.
ואגלה לכן/ם סוד.. שתינו לפני הארוחה. הבקבוק נגמר עוד לפני שהתיישבנו לשולחן המשפחתי של ערב שבת.
תוודה ליקב ויתקין על יינות איכותיים, טעמים משובחים וחידושים ללא הפסקה.
חג שמח ושנה טובה.
לאחר יותר מעשור- יקב ויתקין מעדכן את עיצוב התוויות של סדרת המסע הישראלי.
העיצוב החדש מביא לקדמת הבמה את השם " מסע ישראלי" כמותג שעומד בפני עצמו.
על מנת להקל על לקוחות הקצה לזהות את היינות האהובים נשמרה בעיצוב הצבעוניות המקורית של התוויות, והמופע של התווית הקדמית כפס צר בחזית.
עם עדכון העיצוב הוספנו לסדרה יין במהדורה מיוחדת- מסע ישראלי מבוסס מרסלן.
יקב ויתקין מציע מארזי שי יוקרתיים לראש השנה.
המארזים משלבים בתוכם את כל הערכים שעליהם מושתתת העבודה ביקב: קיימות ואקולוגיה, חלוציות, מקומיות ותרומה לקהילה.
מארזי השי של יקב ויתקין נבנו בשיתוף עם יצרנים ישראלים נוספים, ביניהם “אורנת”, מפעל שוקולד בוטיק ישראלי בשרון אשר בו משלבים עובדים עם צרכים מיוחדים בתהליכי הייצור והאריזה.
יקב ויתקין תורם את כל הרווחים מהמוצרים הנלווים ליין (כגון מסמני כוסות, פותחנים וכד'- הנכללים במארזי השי) למרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית-השרון.
היקב שהוקם בכפר ויתקין בשנת 2001 מתמחה מיום הקמתו בייצור יינות מקוריים מזנים ים- תיכוניים ותיקים בארץ ומוביל את התעשייה בייצור יינות מקומיים ייחודים לארץ ישראל.
ביקב מתקיימת הפרדת אריזות למיחזור וכל הפסולת המוצקה הנותרת מעיבוד הענבים ביקב (שזרות, קליפות, חרצנים) מועברת לרפתות כמזון לפרות. המשקעים שנותרים בסיום התסיסה משמשים לדישון הכרמים.
מסע ישראלי מהדורה מיוחדת 2016- כשר
לאחר עשור וחצי בו חקרנו את הזנים העתיקים שגדלים בארץ כבר יותר ממאה שנים התפנינו להתנסות בזנים חדשים יותר ובראשם המרסלאן, זו מרתק שנוצר בדרום צרפת מ- 2 הורים שונים לחלוטין:
גרנאש נואר- הפרא הדרומי שמקורו בספרד וקברנה סוביניון- אציל צפוני מאזור בורדו.
מסע ישראלי מהדורה מיוחדת- מבוסס שני שליש מרסלאן צפוני כשאותו משלימים שלושה זנים שאנחנו אוהבים במיוחד קריניאן ופטיט סירה מגפנים בוגרות הגדלות בעל ללא השקיה ופטי ורדו מכרם מצטיין במרום הגליל.
הרכב זני :
מרסלאן, קריניאן, פטיט סירה ופטי ורדו
ביקב:
כל זן נבצר בהבשלה מיטבית בבציר ידני, הגע ליקב בהובלה מקוררת והותסס בנפרד תסיסה קרה יחסית לשימור הארומטיות הארומאטיות הייחודית של כל זן.
בזמן התסיסה עבר כל יין מספר ערבובים Remontage)) ביום למיצוי מקסימלי של צבע וטעמים. לאחר הסחיטה הועבר כל יין לתסיסה מאלולקטית ושיקוע ראשוני במכלים ובהמשך להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי, כ20% חדשות קרוב לשנה. לקראת סיום ההתבגרות נערכו מספר טעימות ובהתאם להן נבנה הממסך הסופי והיין הועבר למילוי לאחר סינון גס בלבד, ללא כל תהליכי ייצוב.
רשמי טעימה:
מסע ישראלי מהדורה מיוחדת 2016 מאופיין בצבע ארגמן-סגול עמוק, בעל ארומות עסיסיות של פטל אדום ושזיף שחור. פרחוניות בולטת ומעט עשבי תיבול ים תיכוניים. זהו יין עשיר, מלא ונדיב בעל רעננות חיונית, מורכבות טובה, גוף מאוזן וסיומת ארוכה המוכן לשתייה כבר בצעירותו.
התאמה לאוכל:
מתאים ללוות מגוון רב של מאכלים החל ממגוון של טאפסים ועד נתחי בשר עסיסיים במחבת ברזל.
יישון והגשה:
על מנת לשמור על טעמיו הפירותיים, לא עבר היין תהליכי ייצוב או הצללה, מלבד סינון גס סמוך למילוי. מסיבה זו הוא עלול לפתח במשך הזמן משקעים טבעיים שאינם פוגעים באיכותו.
היין מוכן לשתיה עכשווית מהנה, אך יוסיף להתפתח בבקבוק במשך ארבע עד חמש שנים מהבציר ואף יותר. כאשר מזג האוויר חם מומלץ לצנן מעט: כחצי שעה עד 40 דקות במקרר.
ויתקין גראנש בלאן 2017 Grenache Blanc
יין לבן ייחודי ונדיר בישראל ובמהדורת יצור מצומצמת.
ויתקין גרנאש בלאן הוא אחת התוצאות של חזון הייננות הים תיכונית שהתחיל ביקב ויתקין לפני כשש עשרה שנים. בויתקין השכלנו כבר אז לצאת מהקופסא של יינות מזנים בינלאומיים מוכרים ולהתרכז דווקא בזנים שיתאימו לאזורנו החם והיבש – חלקם גדלו כאן עשרות רבות של שנים וחלקם הובאו כחלק ממחשבה להעשיר את מגוון הזנים שמהם נבנה את יינות העתיד של ישראל. בשנת 2009 לאחר 8 שנים של תכנון קפדני נטענו מגוון זנים בכרמים השונים של היקב בהתאם לתכונותיו של כל זן וכרם. אחד מהזנים האלו היה הגרנאש הלבן.
גרנאש בלאן הוא המופע הלבן של זן הגרנאש נואר, מוצאו מאזור ברצלונה שבספרד והוא נטוע בעיקר בצפון ספרד ובדרום צרפת. בגלל נטייתו לייצר יינות עשירים ורחבים לרוב משלבים בו את זן הרוסאן התורם מינרליות, רעננות ופירותיות. לאחר שורה של ניסיונות הגענו לאותו שילוב בדיוק גם אצלנו ביקב ויתקין.
הכרמים:
הענבים נבצרו בכרם הנטוע בגליל העליון על המורדות המזרחיים של הר מירון בגובה של כ-700 מטר מעל פני הים. הכרם מאופיין בקרקע דלה ומנוקזת, אבנית מאוד המורכבת משילוב של גיר וטרה רוסה. הקרקע עשירה במינרלים ודלה בחומר אורגני ולכן מרסנת את הזן הידוע כחזק ופורה במיוחד. הכרם טופל בקפידה ובזכות התאמת הזן לאקלים הארצישראלי החם כמעט ולא הזדקק להשקיה וטיפולים מיוחדים למעט דילולי פרי לקבלת איכות גבוהה.
הרכב זני:
עשוי בעיקר מענבי גרנאש לבן עם השלמה של רוסאן.
ביקב:
הענבים נבצרו לארגזים קטנים והובלו בקירור ליקב. לאחר סחיטה עדינה והצללה טבעית החלה התסיסה שבמהלכה הועבר חלק מהתירוש להמשך תסיסה בחביות עץ אלון צרפתי, חלקן חדשות וחלקן בנות שנה, כולן בנפח של 500 ליטר, ובסיומה המשיך להתבגר על שמריו במשך מספר חודשים. החלק שנותר במכלי הנירוסטה שולב מחדש ביין כחלק מהממסך הסופי וכך נשמר איזון מדויק בין טעמי הפרי הייחודיים של הזן ואיכות אזור הגידול למורכבות מהתסיסה בחביות עץ האלון.
רשמי טעימה:
ויתקין גרנאש בלאן 2017 שונה במהותו מהיינות הלבנים שייצרנו ביקב עד היום. הוא מתאפיין בארומות פרי הדר עדינות, אפרסק ועשבוניות שמזכירה שקדים ירוקים וכן נפח רחב ומורכב יחסית בטעימה. שלא כמו רוב היינות הלבנים האחרים שיבואו לידי ביטוי כאשר הם צוננים מאוד, ויתקין גרנאש בלאן 2017 ייהנה מחשיפה מסוימת לחמצן ולכן מתפתח בצורה מרשימה כשהוא מתחמם מעט בכוסות.
התאמה לאוכל:
היין מתאים ללוות מאכלים רבים החל ממנות ראשונות כמו דג נא וכלה במנות מורכבות יותר על בסיס דגים, עוף ואף בשרים צלויים ומעושנים.
בתנאי אכסון נאותים ימשיך להתפתח במשך 5-7 שנים משנת הבציר.














