הגעתי לנמל בערב לח של אביב תל אביבי, להכיר את החדש שבחבורה: יין חדש קייצי ומפתיע, ולקחת חלק בסדנת מאפים.

הכוכב של הערב
הכירו את היין החדש של יקב רקנאטי: פרנץ' בלנד 2016, שהצליח להפתיע אפילו אותי, שבדרך כלל שותה רק יינות אדומים ולא מתלהבת מיינות לבנים צוננים. מדובר ביין חצי יבש עשוי מזני פראנץ' קולמבאר (מכאן קיבל היין את שמו) בשילוב עם ענבי סוביניון בלאן ומוסקט.
היין הותסס בטמפרטורה נמוכה על מנת לשמר ניחוחות טבעיים של הענבים. מדובר בתסיסה קצרה המשאירה כמות קטנה של סוכר טבעי מהענבים, מה שיוצר את הרעננות הזו. היין מתאים במיוחד לאווירת הקיץ הישראלי, מומלץ להגיש בטמפרטורה של 8-10 מעלות. מחיר מומלץ: 85 ₪.
כזה יין עוד לא עשו פה. הוא קליל ונעים, ומתאים להגשה ליד המון קינוחים (תיכף תראו).
צילום: עומרי מירון
איך מכינים פחזניות?
לא רק לשתות באתי. גם קצת לעבוד צריך, לא? השף קונדיטור אלון שבו לימד אותנו להכין מבחר קינוחים מפתים ונאים שהותאמו ליינות החדשים: טארטלט עם קרם שקדים ופירות, פחזניות עם מילוי קרם אגוזים וקרם פטל, חמוץ ומרענן במידה.
וככה התחלתי

וזה מה שיצא לי: טארטלט עם קרם שקדים ופירות העונה, בעיצוב אישי

ואלו הפחזניות

אם תמיד תהיתם איך מכינים פחזניות, הנה השלב הראשון:
[youtube 5kv5SZEMxj4]
ועכשיו אתן לתמונות לדבר עוד קצת
מילפיי, ההתחלה

והסוף
מבחר פירות העונה להכנת טארטלט
אם אהבתם את התמונות ותרצו להשתתף בסדנאות, תוכלו לבחור ממגוון סדנאות שמבוססות על הכנה עצמית או סדנאות פרונטליות עם ארוחת טעימות. מחירי הסדנאות: 350 ל-450 ₪. סדנאות לדוגמה: אמנות הסושי, מאפים וסלטים מהמטבח הערבי, אוכל תאילנדי, גואה-תל אביב – מטעמים מהודו, דגים וכל מה שעל יד, קינוחי ויטרינה ועוד. לפרטים נוספים לחצו כאן.
קיץ נעים וקריר לכולם!













