חלות,לחמניות,מגוון צורות
אני בכלל מאדדדד אוהבת להתעסק עם בצקים,
אבל שמרים זו ההעדפה שלי,הבצק כזה רך,כמו לחזור לרגע לגן,וליצור.
את המתכון הזה לקחתי מהפייסבוק,מאחת גדולה בשם ענת בן ארי
היא רבנית,ועושה הפרשת חולה לכל המזמין,
המתכון הוא ל-2 ק"ג כי מצוות הפרשת חלה היא לא פחות מ-קילו וחצי.
תוכלו לעשות חצי כמות (קילוגרם אחד)
הם מעולות אחרי הפשרה בהקפאה,ולא משתווים למאפיה.
מצרפת קישור לקליעה..ומתכון.
זו התוצאה שלי.
4 כפות שמרים יבשים
2 ק"ג קמח שנופה בנפת משי צפופה
6 כפות סוכר
2 כפות מלח
1 כוס שמן
6-7 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה:
בקערה: 4 כפות שטוחות שמרים יבשים + 6 כפות סוכר + 4\1 כוס מים פושרים.
לאחר שהשמרים והסוכר נמסו להוסיף 2 ק"ג קמח שנופה בנפת משי צפופה,
מעל להוסיף 2 כפות של מלח, לכסות את המלח בקמח וכעת להוסיף 6 כוסות של מים חמימים,
חשוב להשתמש בכוס פלסטיק חד פעמית זוהי כוס המידה המדויקת לכמות זו,
ללוש את החומרים בשתי כפות הידיים ,
לאחר שהעיסה אחידה להוסיף כוס שמן ולהמשיך ללוש עד שהעיסה אחידה לחלוטין,
זמן הלישה הוא 7 דקות.
לאחר שלשנו היטב היטב יש להוציא את העיסה מהקערה לשים בקערה כף שמן ולרפד את הקערה במעט השמן,
להחזיר את העיסה לקערה לשטח אותה על צידה האחד ולאחר מכן להפוך לצידה השני,
להניח את העיסה בצד לתפיחה במשך 40 דקות ומעלה עד כשעה וחצי.
לאחר שקלענו את הקליעות שלנו יש להניח בצד לתפיחה במשך כ 30 עד 40 דקות עד שהחלות מכפילות את נפחן.
אפייה בתנור שחומם מראש. בתחילה יש לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות ולאחר מכן להוריד את החום ל 180 מעלות ולאפות במשך 20 דקות נוספות
[youtube e5HINId9jLM nolink]
.


















