כשאומרים בתחזית שבסופ"ש יהיה גשום מיד עולה בי שמחה בלב – היום אכין משהו בתנור…. משהו מריח, משהו שמתבשל לאורך זמן, משהו שצבעו עמוק בקיצור, סוג של חמין.
יום שישי בלי קפה של בוקר בקריון זה לא יום שישי. על הדרך נכנסים עושים עוד קצת שופינג, שוטפים את העיניים במה שהתחדש, נרגעים מלחצי השבוע ונהנים שהילדים לא בסביבה ולא שומעים את הריבים היומיומיים של הוא אמר לי, הוא עשה לי, הוא לקח לי ועוד…. את ימי השישי אני אוהבת לבלות עם בן זוגי יוסי למרות שאינו חובב קניות אנחנו מסתדרים ומתפשרים. כבר התרגלתי. אני מחכה בצימאון כל השבוע לשלוש – ארבע השעות המפנקות האלה. יום שישי האחרון יוסי עבד. ניפגשתי בקריון עם ענת. ענת חברה שהכרתי דרך מישמיש (השיצו) ושלה טופי (הלברדורית). השיחה החלה כמובן ב- מה את מכינה היום? מה תכננת לבשל? ענת סיפרה לי על הטבית מבית אמה ואני החלטתי להכינו עם טוויסט שלי. כבר רצו לי בראש המחשבות והתוכניות איך אכין ומה אכין כשאגיע הביתה.
לעבודה:
4 כרעיים חתוכים (לרבע ופולקע)
3 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות מגורדות
1 רסק עגבניות קטן
שמן לטיגון
תבלינים (מלח, קינמון, פפריקה מתוקה, אבקת מרק)
5 כוסות מים
להכנה:
בסיר שמתאים לתנור מטגנים את חלקי העוף עד שמעט משחימים ומוציאים לצלחת.
לאותו סיר מכניסים ומטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה בערך (נזהרים לא לשרוף את השום). מוסיפים את האורז ומערבבים יחד. אחרי 2 דקות מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות וחמש כוסות מים. מרתיחים. מוסיפים את התיבול- 1 כפית קינמון, 2 כפות אבקת מרק, 1 כף מלח ו-1 כף פפריקה מתוקה ובודקים את התיבול. את חלקי העופות מטביעים בתוך האורז ומנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות או עד שרואים שכמעט ואין מים. סוגרים את הסיר היטב ושמים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות לשלוש שעות הראשונות, אם יש עוד זמן עד תחילת הארוחה מנמיכים את האש ל-100 מעלות. ובכלל, אני שמתי את הטבית בתנור בצהריים עד הערב אבל ניתן לשים גם ללילה בתנור, להוסיף מעל ביצים קשות ויש חמין לתפארת. (אם שמים ללילה בתנור, חום התמור לא יעלה על 100 מעלות).













