מס' ימים מתחילת המסע: 27
מס' ימים עד לסיום :3
מס' מתכון מתוך ה-30: 26+27+28
היום איתי במטבח שירי ואביב. אביב, היא חברה כבר עשר שנים בערך, שבכלל הכרתי אותה דרך ניצ שלי, שהן היו יחד בצבא, ואני ואביב אחר כך היינו חברות שותפות שנתיים בבאר שבע. היא גם הייתה השותפה שלי ב30/30 הקודם לפני שלוש שנים וגם עשתה איתי אז כמה מתכונים כמו הסירות קישואים המפורסמות. ושירי שהיא חברת ילדות מכיתה דק וידענו בקשר תקופות רחוקות יותר וקרובות יותר, אבל חזרנו לקשר טוב בזמן האחרון, והיא מכניסה שמחה ובעיקר אופטימיות בלב שלי. שאז הכינה איתי גם כמה מתכונים כמו הסביצ'ה דניס. ואתמול כשבישלנו היה אחר הצהריים של שבת של כיף אדיר. ודרך אגב, מתברג למעלה באחד הימים הטעימים יותר.
שירי היא טבעונית כבר שנתיים, וכשאני אומרת שנתיים אני מתכוונת לזה שאם הייתם שואלים אותי לפני אם שירי קריב תהיה טבעונית שנתיים הייתי צוחקת לכם בפרצוף. מדובר בבחורה של החיים המאכל האהוב עליי היה לחם עם מיונז ופסטרמה. אבל קרה מקרה, ביום ההולדת שלה לפני שנתיים, והיא קיבלה החלטה שזהו. ומאז היא תמיד אומרת שזה העיקרון הכי חזק שיש לה ושהוא רק מתחזק עם הזמן. אז רק רציתי להגיד לך תודה על ההשראה ותודה שאת נותנת לי עוד חמש שנים להפוך בעצמי לאחת, ולא מציקה:)
אז יצאו לי כמה יציאות של סתומה על חומרי הגלם הנפוצים בעולם הטבעונות (שירי את עושה שמן קוקוס גם עם חביתה נגיד?) אבל בסה"כ זה היום היחיד שקיבל פה שלושה מתכונים בבת אחת בבלוג, כי זה היה שווה את זה וטעים, בעיקר טעים ובא לי לפרגן לשירי עם הטבעונות הזאת. הלוואי שלי היה עיקרון כזה חזק.
כל המתכונים כאן הן לא של שירי במקור, אלא מאוסף שאספה במהלך השנתיים האחרונות לכם קרדיטים ינתנו כמובן במתכון עצמו. כל המתכונים במחברת המיוחדת של שירי הם טבעונים ונכנסו למחברת רק לאחר שנוסו והוכתרו כהצלחה מסחררת. אין מקום במחברת לטעויות.
שם הקוד בשלושת המתכונים האלה הוא קשיו. בו נשתמש בשלושה מצבי צבירה שונים (הקפאה, בישול, אפייה) לקבל שלושה מרקמים שונים לגמרי בשלושת המנות.
אז יאללה! תהנו !
פיצה- פיתה עם גבינת קשיו מוצרלה (טבעונית כמובן…מאתר TLVEGAN)
לגבינת קשיו:
חצי כוס קשיו טבעי לאחר השרייה של 6 שעות במים
כוס מים חמים
2 וחצי כפות קמח טפיוקה
כף שמן זית
שן שום קטנה
כפית מלח
כפית מיץ לימון
הכנה: טוחנים הכל עד למרקם מיימי לחלוטין. ללא גושים בכלל. מעבירים התערובת הנוזלית לסיר, ומתחילים לבשל על אש גבוהה מערבבים ללא הפסקה עד שהגבינה מתעבה למרקם של מוצרלה. מנמיכים את האש, ומיבשים עוד שתי דקות. מורידים מהאש ומצננים!
מורחים על הפיצה-פיתה. גבינה עמידה לאפייה לחלוטין.
פשטידת בצל טבעונית (לקוח מהבלוג "לא על החסה לבדה")
מטגנים 5 בצלים עד הזהבה מוחלטת, לנו זה לקח בערך חצי שעה על אש גלויה בינונית. מצננים מעט.
בקערה נפרדת מערבבים שלושת רבעי כוס קמח, 1 כפית אבקת אפייה, מלח, פלפל, תימין, 4 כפות קמח תפוח אדמה, קצת אגוז מוסקט. מוסיפים שליש כוס שמן זית.
בינתיים בצד בבלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים חצי כוס קשיו מושרים במים לפחות 6 שעות לא קלוי/טבעי יחד עם כוס מים חמים ושן שום.
מוסיפים התערובת לקערה היבשים ומערבבים למרקם אחיד וקצת סמיך. מוסיפים את הבצל המטוגן, ומעבירים לתבנית משומנת מלבנית 25.
מכניסים לתנור על 180 ל40 דקות. מצננים במקרר ואז אוכלים. אנחנו לא חיכינו וזה אמנם היה טעים בטירוף, אבל במקרר היא מתייצבת עוד יותר!
פאי גבינת קשיו לימון (מתכון שעבר אל שירי ממישהי שהייתה בסדנה טבעונית אצל ניר לוי)
אז הקינוח שלנו מורכב משני שלבים. תחתית וחלק עליון. נתחיל בתחתית
במעבד מזון טוחנים יחד: 2 כוסות פתיתי קוקוס יבש, 2כוסות אגוזי מלך, חצי כפית אבקת קינמון, רבע כפית מלח, 6-8 תמרי מגהול, 2 כפות סירופ אגבה/ דבש (לטבעונים שלא מחמירים) 1 כף שמן קוקוס. טוחנים למרקם פירורי שמזכיר פירורי בצק פריך. מניחים בתוך מנג'טים בתבנית סילקון, משטחים. ומקררים במקפיא. בינתיים מכינים את תערובת הגבינה
במעבד מזון טוחנים יחד למרקם חלק ואחיד: 2 ורבע כוסות של אגוזי קשיו מושרים לפחות 6 שעות במים, שני שליש כוס מיץ לימון, שני שליש כוס אגבה, שלושת רבעי כוס מים, 1 כף תמצית וניל, חצי כפית מלח, שלושת רבעי כוס שמן קוקוס. מוזגים מעל התחתיות הקפואות שלנו.
מקפיאים. ולפני ההגשה מוציאים כמה דקות לטמפ' חדר. המרקם הוא כמו של גלידה רכה רכה. אפשר לפזר פירות לאחר היציאה מהמקפיא.
בקיצור! אני רק רוצה לציין שוב שהיה פשוט טעים בטירוף וגם דברים שחשבתי שגבינה תחסר לי בהם בכלל לא הייתה חסרה! טעים בטירוף!
ניפגש מחר באחד מתוך שני המתכונים האחרונים….
שאו ברכה
נעמיש




























