יום הפסטה הבינלאומי – כי מגיע לפסטה הכבוד הזה

הפסטה היא כבר מזמן אחד המאכלים הפופולאריים בעולם, ולכן לא מפתיע שהיא זכתה ליום חג משלה שנחגג בכל העולם ב- 25 באוקטובר.

מי שלא אוהב פסטה, שיקום. אף אחד לא קם, כי מילדות ועד הגיל המבוגר ביותר, הפסטה נשארה המאכל האהוד ביותר בעולם, וכמובן גם בישראל. אפילו יותר מפלאפל.

וגם אני בתוכם. בכל מסעדה אני מחפשת בתפריט ראשית את הפסטות. ואם אין, אז מתפשרת על מנות אחרות. למזלי היום כמעט בכל מסעדה ישנן מנות פסטה, מהפשוטות ביותר ועד המתוחכמות ביותר.

פסטה מירי 2סיר לפסטה מבית סולתם

הפסטה היא כבר מזמן אחד המאכלים הפופולאריים בעולם, ולכן לא מפתיע שהיא זכתה ליום חג משלה שנחגג בכל העולם ב- 25 באוקטובר.

לפסטה יש למעלה מ- 600 צורות, הנקראות על פי התיאור שלהן. ספגטי –באיטלקית חוט דק, לינגוויני: לשונות קטנות, פטוצ'יני: סרטים דקים, קונצ'ליוני: צדפות, פרפרלה-פרפרים ועוד ועוד.

פסטה מירי 3מכונה ביתית לייצור פסטה

המכונות הראשונות לייצור המוני של פסטה הומצאו באיטליה בעיירה סן רמו, ומשם התפשטו לכל העולם. אומרת מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת סולתם: "כיום, טכנולוגיות ייצור הפסטה התפתחו, ומאפשרות לכל חובבי הבישול לייצר פסטה ביתית מקמח ומים. הכנת הפסטה היא פעילות מהנה ומגבשת לכל המשפחה, וטעמה משובח יותר, היום אנו רואים כלים ייחודיים במטבח שהתאימו עצמם לחובבי הפסטה, ומיועדים להכנתה".

פסטה מירי 4 חלי ממן

ואל תחששו לאכול פסטה – זה לא יפגע לכם בשמירה על המשקל. כוהנת הבריאות חלי ממן מסבירה: "לפסטה נוצרה תדמית של מאכל משמין, אך זה לא מדוייק. 100 גרם פסטה מכיל 130 קלוריות בלבד, ומנת פסטה יכולה לשמש כמנת פחמימה יומית. עם זאת, חשוב להקפיד בבחירת הרוטב ולאכול בכמות מאוזנת".

סיר פסטה מבית ארקוסטיל

רשת ארקוסטיל  קיטצ'ן, משווקת המותג Arcosteel בישראל, מציעה לרגל יום הפסטה הבינלאומי שחל ב-25 באוקטובר, סיר פסטה עם מכסה מחורר של המותג ARCOSTEEL. הסיר בגודל 5 ליטר עשוי נירוסטה איכותית, בקוטר 22 ס"מ, כאשר במכסה קיימים חריצים לסינון נוזלים מבישול הפסטה, בצורה קלה ויעילה.

הסיר הינו בעל תחתית Impact Bonding עשוי בטכנולוגיה המאפשרת פיזור חום אחיד בזמן הבישול, והינו בעל ידיות דינמיות לתפיסת המכסה בעת סינון הנוזלים.

בתום הבישול חובה לסגור את הידיות לצורך נעילת המכסה, ואז יש ולהטות את הסיר כלפי הכיור. המים אז זורמים דרך חורי המכסה בקלות, ומאפשרים שימוש פשוט ונוח ללא צורך במסננת.

הסיר שוקל מעט, והגודל מתאים למי שמבשל פסטה לעתים קרובות כמוני, ועל כן שמחה שאין לי צורך יותר להשתמש במסננת (אשר תמיד נעלמת כשצריך אותה), ולהיזהר מכוויה מהמים החמים הניתזים עלי מכל עבר בעת הסינון.

הסיר מתאים לכל סוגי הכיריים ולתנור (עד 180 מעלות), כולל אינדוקציה, קל לניקוי והינו עמיד במדיח כלים.

מחיר: 149 ₪  (במקום 249 ₪) במסגרת מבצע של 40% הנחה!

תוקף המבצע 31.12.18

פסטה מוסי 2סיר לפסטה מבית ארקוסטיל

ובלי מתכון לפסטה אי אפשר..

חברת איזולה-ביו (Isola-Bio), המותג האיטלקי האיכותי של משקאות תחליפי חלב צמחיים, מגישה לרגל יום הפסטה הבינלאומי מתכון למנת פסטה עשירה ומגוונת, קלת הכנה וטעימה, עם רוטב קרמי של קונפי עגבניות, היכולה להתאים כמנה לארוחת צהריים, ערב ולאירוח.

מוצרי איזולה-ביו, המשווקים בישראל על ידי חברת "ליב", הינם בעלי 3-6 רכיבים בלבד, ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים ומייצבים, אורגניים וללא גלוטן.

פסטה מירב 1

פסטה עם קונפי עגבניות

מצרכים (ל-4 מנות):

320 גרם פסטה בצורת מפלדיני

400 גרם עגבניות שרי או עגבניות תמר בשלות

400 גרם עגבניות מקולפות

2 שיני שום

250 מ"ל משקה שיבולת שועל איזולה-ביו

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 כפיות שמן זית

16 ענפי תימין טרי

קורט סוכר

גבינת פרמזן מגוררת/ פרמזן מן הצומח (למתכון טבעוני)

אופן ההכנה:

1.      להכנת קונפי עגבניות: לשטוף את העגבניות היטב, לייבש ולחצות אותן. לרפד מגש אפייה בנייר אפייה עבה, ולשמנו קלות במעט שמן. לסדר את חצאי העגבניות על המגש בשכבה אחידה, כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה.

2.      לזרות מלח ופלפל שחור גרוס על העגבניות, לפזר עליהן מעט סוכר וכמחצית מענפי התימין. להכניס את המגש לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, ולאפות את העגבניות במשך כשלוש שעות. לפתוח את דלת התנור מעת לעת כדי לשחרר את האדים. העגבניות יאבדו מנפחן, אך יישארו עסיסיות.

3.      לטגן שתי שיני שום קלופות במחבת עם 3-2 כפיות שמן זית עד להזהבה. למעוך את העגבניות הקלופות עד לקבלת תערובת במרקם לא חלק, ולאסוף את נוזלי העגבניות לכלי. לחתוך אותן בסכין ובמזלג ולהוסיף את השום. לתבל את העגבניות במלח ובפלפל. אם הן חמוצות מדי, להוסיף קורט סוכר.

4.      להוסיף מחצית מקונפי העגבניות, ואת המחצית הנותרת של ענפי התימין. לשמור מעט מהענפים לקישוט. לבשל על אש גבוהה וללא מכסה במשך כ-15 דקות, עד שהרוטב יצטמצם. לבחוש מדי פעם.

5.      להוסיף את משקה שיבולת השועל של איזולה-ביו, ולהמשיך לבשל במשך דקות אחדות, עד לקבלת רוטב אדום בהיר במרקם קרמי. להוסיף את יתרת קונפי העגבניות ולכבות את האש.

6.      לבשל את הפסטה עד שהיא מעט קשה (אל דנטה). לסנן את הפסטה ולהקפיץ אותה בקערה עם הרוטב הקרמי. לסיום, לפזר על המנה מעט גבינת פרמזן (לטעמכם), להניח כמה ענפי תימין ולהגיש.

פסטה מירב 2

החיים על פי בלה
יועצת תקשורת, עיתונאית בנשמה, מחוברת בטבור לסצנה התל-אביבית, אוהבת את החיים הטובים, ומזמינה אתכם ליהנות יחד איתי.