טנגו של קציצות ושקשוקה

מחייגת בפון , היא עונה.
סבתא מה שלומך?? אני שואלת.
מי ז'את? סבתל'ה זו אני ליאת .
אההההההההה לֶאָתִי מה שְׁלוֹמְךָ כפרעליק???? מה שלום הילדה? איך את מסתדרת? היא אוכלת????????????? נו, מדובר בסבתא מרוקאית ורק תגידי לה שאת רעבה ישר היא מארגנת לך שָנְבִיץ מלחם שחור אחיד שלם אחרי שהוציאה ממנו את כל הלבן ורוקנה לתוכו סיר שלם קציצות ארגז של מלפפונים ועגבניות חתוכים  ובסוף גלון של טחינה וזה רק לסיפתח. אחר כך היא מגישה בריכה של דגים חריפים שכל חתיכת דג בגודל לוויתן,  ולקינוח היא מגישה איזה  פרי  וחותכת לך במצ'טה אבטיח במשקל של חצי טון (כל חצי כן??!!) ומצלחתת לך בנוסף איזה שיח גפן ומטע תפוחים (שלא יחסר) ובכדי שלא ירד הסוכר בדם בשולחן השני היא מסדרת יפה יפה צלחות של גלגלי משאית עמוסות בעוגיות נוטפות דבש.

12745770_10153839154226280_4847963381462082980_n

ובינינו אין משהו טעים יותר מלטבול מטבוחה / שקשוקה בלחם טרי ועל הדרך להכניס לתוכו איזו קציצה ולתת ביס של עונג צרוף. אז קיבלתי להתנסות את רטבי השקשוקה החדשים של אוליביה (עם יד על הלב, הופתעתי לטובה מהטעמים כי אני ממש לא מחובבות המוצרים המוכנים אבל פה נרשמה הצלחה) וחשבתי לעצמי למה לא לשלב בין השניים ולהכין סיר של קציצות נימוחות ברוטב שקשוקה שיוגש עם כיכר לחם שלם.

 

טנגו של שקשוקה וקציצות:

החומרים לקציצות:

חצי ק"ג חזה עוף טחון

1 בצל קצוץ דק

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

חצי חבילת כוסברה קצוצה

5 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח, פלפל שחור טחון, 1/2 כפית בהרט משובחת, 1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פפריקה חריפה.

מעט שמן לטיגון.

לרוטב:

1 צנצנת רוטב שקשוקה חריפה/ רגילה של אוליביה

חצי כוס מים

3 כפות שמן זית

ואם רוצים לתקן מעט תיבול – מלח, פלפל שחור טחון.

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי התערובת לקציצות,  וצרים ביד רטובה קציצות פחוסות – מטגנים קלות (סגירה) ומניחים ע"ג נייר סופג, בסיר עמוק שופכים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקציצות בעדינות ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

מגישים עם כיכר לחם טרי מנגבים ומתענגים.

12734126_10153839154281280_5630560668963205065_n

 

 

* המוצרים התקבלו להתנסות*

הפוסט מוקדש לך באהבה סבתא עליזה ז"ל