חריימה טבעוני

קציצות טופו ברוטב עגבניות עשיר שכולם אוהבים. מתכון אורח בבלוג

image

היום אני מארחת בבלוג את הבן שלי, גל.

נפוטיזם זה כאן, אז מה?

גל לא בא לביקור בידיים ריקות. הוא הביא איתו מתכון נפלא למנת החריימה הטבעונית שהוא הכין לארוחת ראש השנה. כדי שנהיה לראש טופו ולא לזנב, כן?

לגל יש ידי זהב בכל הקשור במטבח. מתוך אהובתו ליצירה במטבח, עבד גל כבר כנער במספר מסעדות במודיעין, שימש כבריטסטה (מכין קפה) ברשת ארומה ובימים אלו, במקביל ללימודי הנדסה באוניברסיטת תל אביב, הוא מתמקצע בבישול בירה.

המתכון של החריימה הטבעוני הזה מבוסס על המתכון המופלא של שף אבי ביטון ממסעדת אדורה, עם שינויים של גל.

המרכיבים:
חבילה אחת של טופו רגיל (300 ג')
1 בצל סגול קצוץ
3 כפות פירורי לחם
4 כפות שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח
טוחנים את הטופו במעבד מזון עד שהופך למשחה (מוסיפים מעט מים במידת הצורך). מערבבים עם יתר החומרים ליצירת תערובת אחידה, ממנה יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
את הכדורים מניחים על תבנית ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 180 מע' למשך 30-35 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. מוציאים מהתנור ונותנים להן להצטנן בחוץ, או המקרר למשך לילה.
image
הרוטב:
1 קופסת עגבניות מרוסקות – גדולה
1 רסק עגבניות קטן – 100 גרם
8-10 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף קצוץ
שמן  קנולה לטיגון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית סוכר
מלח
להגשה: כוס כוסברה קצוצה
מטגנים את שיני השום והפלפל החריף למשך מספר שניות ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מביאים לרתיחה. מוסיפים כפית סוכר, כמון, פפריקה ואת רסק העגבניות ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים מלח לפי הטעם, מקטינים את האש ומבשלים למשך כשעה (אפשר יותר, עד שמסמיך).
מכניסים את הקציצות לרוטב למשך כרבע שעה. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.
יש לשים לב כי אם נכניס את הקציצות ישר מהתנור לרוטב, הן תתפרקנה. חשוב לתת להן להצטנן מעט.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.