חמישים גוונים של אוכל – דג וירקות צלויים

ביום שישי האחרון הבטחתי לה שאקנה לה מתנה. בצהרי היום העמסתי אותה על העגלה, הנעתי ונתתי גז בשמש הקופחת עד לחנות הצעצועים אחרי שעה שדחפתי אותה כמו השיר פנקס הקטן + 20 ק"ג של שקיות מלאות בכל טוב הארץ תלויות על העגלה הגעתי הביתה חצי ליאת.

פשטתי את הבגדים הדלקתי את המזגן ונזרקתי על הרצפה ועל הדרך שטפתי אותה שתהיה נקיה לקראת שבת המלכה ובקול חלוש ביקשתי ממנה – תיתי באמא שלך תני לי טיפה לנוח. טוב אמא! תנוחי היא ענתה. מבטיחה? שאלתי אותה  מבטיחה! היא ענתה ועל הדרך הזכרתי לה שהבטחות צריך לקיים.

 אחרי הספונז'ה נכנסתי למקלחת לרענון קצר ונשכבתי כמו מומיה במיטה, קראתי לה לשבת לידי ושמתי לה בטלויזיה את סמי הכבאי, בוב הבנאי,גבי הגבאי ודייגו גם הצטרף כי הוא סתם קנאי.  היא ישבה לרגע ואז קיפצה מהמיטה, אמאאאאאאאאא בואי נבנה בלגו תגידי? שאלתי אותה אין לך טיפת אגו? הרי הבטחת!!

זה לא עניין אותה והגנרטור הקטן החל בטורדנו ביתי – אמא, בואי תראי בישלתי לך במטבח שלי מנות לשבת המלכה- רגל קרושה, חתיכת עוף יבשה, ירקות בזירגוג, ולקינוח קוראסון – נו תטעמי אמא לא יקרה שום  אסון! אחרי ארוחה כזו עוד יותר התעייפתי וחזרתי למקום הקדוש.

אמא בואי טוי מציק לי !!!!אמא בואי תאפרי אותי, אמא בא לי פאזל (הלוואי ואלך לעזאזל) אמא בא לי כריך (ולי בא שינשך אותי כריש), בואי תמרחי לי לקה (למען השם תיתי אמא שלך מרגישה קקה), אמא אני רוצה לשתות, אמא אני רוצה, אמא בא לי, אמא בואי, אמא ואמא ואמא!!

וזה בדיוק הרגע שהבנתי והפנמתי שמנוחה היא רק לרשעים וקמתי מהמיטה והחלטתי שאם כבר אז כבר וזה בדיוק הזמן לפרוק את העגלה ולבשל לנו ארוחה קלילה בעשר דקות עבודה ומהירה לחלוטין שמתאימה בדיוק לחודשי הקיץ המהבילים וכולה בסיר אחד, במולטי רוסטר הנפלא והייחודי עם תעלת המלח שקיבלתי מ FOOD APPEAL וצליתי לנו ארוחה של  דגים וירקות.

13895400_10154264514616280_4639637521611604891_n

דג וירקות צלויים:

החומרים:

250 מלח גס לפיזור בתעלת המלח.

1 בטטה שטופה היטב וחתוכה לפלחים

1 סלק שטוף היטב וחתוך לפלחים

4 פטריות שלמות.

3 אספרגוסים שלמים

1 זוקיני  חתוך לעיגולים

2 שיני שום פרוסות

רבע כוס שמן זית

פלפל שחור גרוס

1 דג לברק בינוני

3 פרוסות לימון.

3-5 ענפי תימין.

13873035_10154264510421280_3627582592903100646_n

אופן ההכנה:

מפזרים בתעלת המלח את המלח הגס, מסדרים את הירקות בסיר, מניחים עליהם את שיני שום פרוסות וענפי תימין ,מתבלים בפלפל שחור  גרוס ומזלפים עליהם שמן זית. מעסים את הדג בשמן זית, מתבלים בפלפל שחור ומכניסים ל"לתוכו" 2 פרוסות לימון, ענף תימין ומניחים אותו מעל הירקות. צולים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות .

* המוצר התקבל להתנסות*

לינק לרכישת  הסיר בהנחה: https://www.mamaguru.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99-%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%9E%D7%9C%D7%97