מס' ימים מתחילת המסע: 15
מס' ימים עד לסיום: 15
מס' מתכון מתוך ה:30: 15
יא אללה. חצי בלוג עבר. כאילו לפני דקה התחלנו. TO GO 15
אחד הדברים שאני מאוד אוהבת בעבודה בקונדיטוריה אלה משמרות המקרונים שלי, קצת כי הן בחדר נפרד, נטול קמח, שקט, בלי רעש של מיקסרים ומרדדת ואנשים שכל היום מדברים. ובעיקר כי אף יום לא דומה לאחר, כל פעם משהו יכול להשתבש, להתקלקל, לא להצליח, כן להצליח. פעם אלה החלבונים, ופעם השקדים, ופעם הייבוש, ופעם האפייה. עד שהמקרונים לא מוכנים וארוזים, אני לא רגועה. ויש משהו שגורם לי לנסות כל פעם מחדש להוציא את המוצר הכי טוב שאני יכולה. כאילו במשמרת אחת של תשע שעות, אני דוחפת את עצמי פעם אחרי פעם, דקה אחרי דקה, לא מוותרת. וזה תענוג שאין דומה לו, כשמצליחים בעיקר…
היום(בעצם אתמול יחד עם המתכון של ניצ, אבל עולה היום) התארחתי בבית ההורס של ניצ ותם ליד כיכר המדינה. הבית הזה כבר מארח אותי על בסיס קבוע, כמו הילדה של תם וניצ, תמיד בלב רחב וענק. מין מצא את מינו. שני אנשים נפלאים שעל הדרך מצאו זה את זה. תם, שהוא הבעל של ניצ מהמתכון של אתמול, אש צבא ביום יום, ואיש מקסים בלי קשר בשאר זמנו, הוא בהחלט אחד במינו. אתמול, הכנו יחד, את החמוצים שלו. שאני תמיד אוכלת כשאני באה אליהם, והיה לי ברור שמרוב שהם כל כך טעימים וקלים אני אכניס אותם גם ל30/30.
הקטע המגניב בחמוצים האלה, זה שהם מוכנים תוך שעה (ואפילו פחות) מהרגע שהתחלתם לעבוד עליהם…והם מגניבים לצד כל ארוחה, כוס בירה, לחם וגבינות, נשנוש של ערב וכל מה שעולה לכם בראש. תמיד יש צנצנת מוכנה לשליפה
תם סיפר לי אתמול שכשהיה צעיר, ואבא שלו עבד בבאר שבע, מתחת לבניין העבודה שלו היה מקום מיוחד של אוכל ביתי, וביום המיוחד בשבוע שבו האישה שבישלה שם הייתה מבשלת קוסקוס, לידו, הייתה מגישה את החמוצים האלה. חמש דקות עבודה. השרייה קלה, וזה מוכן. צי'קצק.
חמוצים של תם בחמש דקות
הכי פשוט בעולם!
מערבבים בקערה חצי כרובית מחולקת לפרחים קטנים, שקית שלמה של גזר קלוף וחתוך לפרוסות יחסית דקות, כאלה שתופסים עם היד, גמבה אדומה חתוכה לרצועות, פלפל ירוק חתוך לרצועות, חצי כרוב חתוך לחתיכות גדולות יחסית ועוד מה שרוצים ועוד ועוד.
מוסיפים מלח בנדיבות(!) חומץ בנדיבות (תלוי בכמות הירקות ובמידת האהבה לחומץ) ולימון ממש בנדיבות. הבנתם? הכל בנדיבות.
ומתחילים לחפור, מעסים את הירקות טוב טוב ומשאירים לנוח בערך חצי שעה-שעה בחוץ שהירקות יתרככו והנוזלים יצאו. מערבבים שוב ומעבירים לקופסה/צנצנת
מחר שוב מקרונים אז קמים מוקדם, אז שינה מוקדמת היום
ומחר גם אחד הימים שאני יותר מחכה לו בבלוג, והוא עם ניצ אחרת, לא ניצ מהמתכון של אתמול, שהיא ניצ שלי מצור יגאל, ואנחנו הולכות יחד להכין מחווה למנה ממסעדה בצפון שניצ פעם עבדה בה, אז מחר גם בלוז ביקור זריז בשוק לקנות חומרי גלם טריים ושווים
שיהיה לילה טוב חברים שלי
שאו ברכה
נעמיש



















