המסע הקולינרי של קובי ושלי התחיל עוד כשהיינו סטודנטים.
עבדנו יחד בקייטרינג בוטיק. קובי כטבח ואני כמלצרית. לאחר מספר שנים כשכירים בתחום, הייתה לקובי שיחה עם שף מאוד מפורסם שהביאה לתפנית.
קובי, שרצה לגוון ולעבוד במסעדה יוקרתית לא האמין כשנאמר לו מהם תנאי ההעסקה של הטבחים שם. משכורת נמוכה מאוד עבור שישה ימי עבודה בשבוע, כולל שישי שבת, גרמו לו לחשב מסלול מחדש.
"אני פותח עסק עצמאי!" הוא בישר לי והתחיל לחפש מקום באיזור רמת החייל. באותה תקופה קשה היה למצוא שם נכסים פנויים והמקום שנבחר בסופו של דבר היה ברחוב אוסישקין ברמת השרון.
בזמנו, הרחוב לא היה פופולרי כמו שהוא היום ולכן השכירות היתה בהתאם ואיפשרה לנו להקים חומוסיה קטנה. הבחירה בחומוסיה נבעה מהאהבה של שנינו לחומוס הגלילי שגדלנו עליו בחיפה והקריות.
ההתחלה לא הייתה קלה. אבל בזכות ההתמדה, הסבלנות והנחישות הצלחנו לצבור, לאט לאט, קהל לקוחות נאמן.

בשנה הראשונה קובי ואני עשינו הכל לבד. קובי בישל ושטף כלים ואני מילצרתי.
בשנה השניה הצטרפה אלינו דנה המלצרית ודניאל שוטף הכלים.
בשנה החמישית כבר שכרנו את הנכס הצמוד אלינו והגדלנו את המקום פי שניים.

בשנה השישית, מישל דור עשה עלינו כתבה שהתפרסמה באתר YNET ובה הוא הגה את השם אבו ברקוביץ, שאומץ על ידינו בחום וקיבל מקום של כבוד בשלט של המסעדה.

במהלך השנים נולדו לנו שלושה ילדים שגדלו בין הסירים. היום הם באים יחד עם החברים שלהם לאכול במסעדה מייד אחרי בית ספר. הם גם הסיבה שבחרנו לסגור כל יום את המקום ב- 16:00 למורת רוחם של הסועדים.
בזכות קהל הלקוחות הנאמן שלנו, שאנו קשובים לבקשותיו, צמחנו מחומוסיה שמגישה חומוס עם טחינה ופול למסעדה עם תפריט עשיר הכולל גם חומוס עם פטריות טריות, שקשוקה, צ'יפס, פלאפל, סביח, מרקים חמים, מלבי טבעוני וכעשרה סוגי סלטים שונים.
הכל נעשה יום יום עם המון אהבה ומחומרי הגלם הטריים והטובים ביותר.

במאי השנה החומוסיה תחגוג 17 שנים של הכנת חומוס עם פול אהבה.
אז מתי אתם באים לנגב?











