חג הגבינות והיין

איזה יין הולך עם איזו גבינה, איפה אפשר לטעום אותם – ומתכון לפשטידת אטריות וגבינות צאן

חג השבועות הוא חג הגבינות, הפשטידות – והיין שלצידם. בחירת היין, במיוחד אם באים אורחים ש"מבינים", היא משימה לא פשוטה, בעיקר כשהוא מוגש לצד גבינות בעלות טעם עז, ולכן נהוג להמליץ להגיש לצידן יינות לבנים.

אנחנו דווקא דוגלים בעיקרון הפשוט הבא – עם מה שלא אוכלים, יין טוב צריך להיות יין איכותי (כמו כל דבר באוכל) וכזה שערב לחיכנו. כל השאר כבר קצת פחות חשוב. לבן, אדום, יבש או חצי יבש – לכל אחד מה שהוא אוהב. חלק גדול מהכיף הוא לטעום, לגלות ולנסות – יינות קלאסיים, מבעבעים או כאלה שעשויים מזני ענבים חדשים – המגוון גדול ורב, ולכן ביקשנו את עזרת המקצוענים שיעשו לנו קצת סדר לקראת החג.

שידוכי יין וגבינות

המומחים של "יקבי כרמל" ממליצים על שילוב בין גבינות עיזים לסוביניון בלאן חומצי ומרענן. שילובים קלאסיים נוספים הם בין גבינת סטיליטון לפורט ובין גבינת רוקפור ליינות קינוח מסוטרן.

לקממבר, ברי ולגבינות בעלות מרקם קרמי עשיר ואחוזי שומן גבוהים יתאימו יינות לבנים בעלי מאפיין דומיננטי כמו למשל סוביניון בלאן בעל חמיצות גבוהה או שרדונה עשיר ובעל גוף מלא שהתבגר בחביות עץ או ריזלינג בעל מתיקות עדינה.

לגבינות קשות דוגמת פרמזן, קשקבל, צ'דאר וכו' יכולים להתאים גם יינות לבנים וגם אדומים.

טרנד היינות המבעבעים ממשיך ללוות אותנו ולהוסיף שמחה וחגיגיות לארוחות החג, וביקבי כרמל ממליצים על יינות מבעבעים כמו הסלקטד ספרקלינג או הפרייבט קולקשן ברוט, המופק מענבי הזנים שרדונה, קולומבר וויונייה מאזור יהודה.

טועמים לפני שקונים

לכבוד החג מארח "בית המשקאות של נפתלי" את מחלבת הנוקד, ויחדיו הם מציעים שלל יינות מיקבים בארץ ובעולם לצד מבחר גבינות צאן אורגניות משובחות.

הרשת מציעה מבחר גדול של יינות במחירי מבצע מיוחדים (בסגנון 3 ב-100) וכן מתנות על רכישות מעל סכומים מסויימים.

לצד טעימות היין שיתקיימו בכל סניפי "בית המשקאות של נפתלי", יתקיימו גם טעימות של גבינות "מחלבת הנוקד" כמו קשקבל, פקורינו, מנצ'נגרו, רוקפור ופטה, בסניף גבעתיים של הרשת.

להלן מועדי הטעימות:

סניף גבעתיים טל' 03-7316022
  • יום ו´14/5 יינות איטלקיים
  • יום ב17/5 יקב ברקן, גבינות הנוקד החל מ- 14:00
  • יום ג' 18/5 יקב רימון, יקב טפרברג, יקב אסף, גבינות הנוקד
  • יום ו´ 28/5 מבעבע גראן צינזנו, טעימת קיאנטי
סניף יפו טל' 03-6831819
  • יום ו´ 14/5 יקבי רמת הגולן
סניף תל אביב טל' 03-5445914
  • יום ו' 7/5 יקב טפרברג
  • יום ו' 14/5 יינות איטלקיים
  • יום ג' 18/5 יינות לבנים של יקב טפרברג
  • יום ו' 21/5 יקב טוליפ
  • יום ו' 28/5 יינות ספרדיים

ולסיום:

מתכון לפשטידת אטריות וגבינות צאן

באדיבות "מחלבת הנוקד"

מצרכים:

  • 500 גרם אטריות
  • 3 כפות חמאה
  • 100 גרם גבינת פטה הנוקד מגורדת
  • 100 גרם גבינת פקורנו הנוקד מגורדת
  • 4 בצלים קצוצים
  • 3 ביצים טרופות
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות במים עם מלח ומסננים.

מטגנים במחבת את החמאה והבצל עד שיזהיב.

שמים את הפסטה והבצל בקערה גדולה ומערבבים.

מוסיפים אל התערובת את הביצים, אחת-אחת.

מוסיפים את גבינת הפטה ו-50 גרם גבינת פקורינו מגורדת ומערבבים היטב.

מוסיפים אגוז מוסקט ופלפל שחור ומערבבים.

יוצקים לתבנית ומפזרים מעל הפשטידה 50 גרם גבינת פקורינו.

אופים כ- 45 דקות.

צילום:

http://www.flickr.com/photos/peterdonnelly303/ / CC BY-NC-ND 2.0