
על שולחן החג בערב ראש השנה, בנוסף לרימון, התמר והתפוח בדבש, מוסיפים – אצלינו המרוקאים – צלחת גדולה של 7 מיני ירקות.
כל ירק מתבשל בנפרד בטעמים ובתיבול מיוחד משלו וביחד הם מוגשים לברכות שולחן ראש השנה.
אם תשאל כל אחד מבני המשפחה שלנו על המאכל האהוב ביותר בערב ראש השנה זה לא יהיה הטלה בבצל וצימוקים, לא הדג בזעפרן וגם לא התפוח בדבש – הירקות.
כולם משוגעים על הירקות וטורפים בגעגוע.
אחד הירקות הטעימים הוא החבוש.
הבישול עדין מאוד ומינימליסטי וגם ההכנה שלו אינה קשה למרות שהפרי עצמו מתעקש לפעמים.
כל מה שצריך זה להצטייד בסכין טובה וגדולה ובמחבת או סיר רחב ונמוך שוליים עם מכסה.
יאללה בואו נצא לדרך.
מה
3 חבושים בינוניים
1 כף סוכר חום
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
קורט פלפל לבן
בערך 1 כוס מים רותחים (להתחיל ב-1/2).
תרגישו חופשי לשנות את היחסים של התבלינים. מי שאוהב יותר קינמון יוסיף , סוכר – יוסיף, מלח וכיו״ב.
איך
בעזרת כרית לרחיצת כלים מקרצפים היטב את החבושים ושוטפים במים זורמים.
עם סכין גדולה מחלקים את החבוש ל-4 לאורך וכל רבע ל-2 או 3 תלוי בגודל החבוש.
מתקבלים פלחים נאים ועדינים של החבוש אותם מניחים באופן מסודר ובשכבה אחת בתוך מחבת או סיר שטוח ורחב.
בקערית מערבבים היטב את כל התבלינים, המים והשמן.
מטפטפים כף רוטב מעל לכל פלח חבוש ואת היתר מוסיפים לסיר.
מרתחיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות או עד התרככות.
אם המים מתאדים מוסיפים עוד מעט. אם נשארים נוזלים לאחר שהחבוש התרכך, מסירים את המכסה ומאפשרים לרוטב להצטמצם .
הרוטב שנשאר הוא קרמלי, שחום וסמיך.
אפשר לאכול חם, קר, כתוספת ליד הבשר, כמנה ירקות עקרית ואפשר גם לצנן מעט ולהוסיף יוגורט סמיך.
שנה טובה על כולנו.

















