הקרפלך המתוקים של החיים – כיסונים למלכים

קרפלך ממולאים בריבת קוקוס

קרפלך לא רק מלוחים – קחו את אלו ותמתיקו לכם את החיים.

תכף עוד צעד יהיה יום ההלדת של אבא שלי ז"ל

אבא אהב אוכל ,היה מכור למוצרים טריים וטובים ואפילו על ערש הדוואי תכנן סיר של קרפלך ליומולדת של אלונה ביתי

שאליו לא זכה להגיע .

את אבא אנחנו זוכרים בחיוך,צחוקים ושמח בלב .

את קולו האדיר ואהבתו אלינו שלא תסולא בפז .

לקחתי את המלוח למתוק וכדי להמתיק לכולנו את החג יצרתי קרפלך מתוקים .

אבא בטח מסתכל מלמעלה ומחייך . לא?

אז נלך להכין .זה לא קשה ומי שרוצה עניים פעורות של אורחיו מוזמן להכין איתי

להכנה-

על מנת להבטיח תוצאות טובות השתמשו בקמח הכי טוב לבצק-קמח סמולינה איטלקי  כזה שכולם יפערו פה לטעמו.ויש כזה לטחנות הגדולות של א"י.

סמולינה דורום איטלקית מחיטה איכותית

סמולינה דורום מסוג צהוב מעולה (Top Gialla) נטחנת מחיטת דורום איכותית. הדורום היא חיטה קשה מאד, שעשירה בחלבון ובגלוטן. היא בעלת עמידות גבוהה בבישול ולכן מתאימה להכנת פסטה. חיטת הדורום בעלת צבע צהוב חזק שנותן לפסטה את צבעה.

סמולינה דורום מחיטה איטלקית

בקערה בינונית מניחים- כוס קמח ,ביצה אחת שלמה ומים כמה שיתפוס לבצק נעים לעבודה . מעט מלח משהו כמו רבע כפית. לשים בצק נעים כמו פסטלינה זה יקח זמן מה עד שהגלוטן ירקום לו רשת ויהיה לנו בצק גמיש כזה. מניחים מכוסה במגבת לחה לרבע שעה לא במקרר . מעבירים את הבצק למשטח ולשים שוב.מניחים לכמה דקות. מרדדים לעלה דקיק ובעזרת קורצן עגול קורצים עיגולים. מכמות הבצק יוצאים קרפלך לרוב אבל תכפילו כמויות כי ניתן להקפיא אותם. הגודל אתם קובעים…

לריבת הקוקוס –

קל להכנה והטעם יוצא דופן ומובטחת הנאה .

צריך בשבילה 200 גרם קוקוס

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%

12 כפיות גדושות סוכר לבן (כדי לא לפגוע בצבע אבל אפשר סוכר קנים כי הוא בהיר)

כף גדושה חמאה .

בקלחת קטנה מערבבים את כל החומרים ומביאים לרתיחה

מנמיכים לאש הקטנה ביותר ומבשלים כ-10-15 דקות עד שתסמיך ותתרכך.

מקררים ומשתמשים בה למילוא.

ניתן להשתמש בברח שוקולד לבן או בכל מלית רכה .

להגשה מכינים רוטב שמנת .

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן

כמה טיפות וניל

כף קוניאק או ליקר קפה .

מחממים השמנת ושוברים לתוכה את השוקולד .

כשימס מוסיפים את התמצית והאלכוהול .

מגישים חמים עם הקרפלך החמים .

את הקרפלך מקררים ולפני ההגשה מבשלים במים מומלחים קלות כמו פסטה

היות והבצק טרי צריך דקות ספורות וזהו .

או שמניחים שכבה אחת על מחבת ענקית מטפלון עם כוס מים וכף גדושה חמאה .

מבשלים עד שהמים מתאדים ותחתית הקרפלך נצרבת ומתקרמלת.להשגיח שלא ישרף כי זה עדין מאוד .

אתם תודו לי .

 קרפלך שוקולד

קרפלך קוקוס

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.