הפתעות כדורי שוקולד על מקל

קינוח שילדים ומבוגרים אוהבים. מכינים כדורי שוקולד לבד או יחד עם הילדים, ממלאים כל כדור בקליקים ומצפים בקרם שוקולד

מבצע צוק איתן ומתקפת הטילים טרפו את הקלפים ושינו לנו את כל התכניות לחופש הגדול. הבנות נמצאות רוב הזמן בבית, עם חברות ואצל חברות ובכל פעם, שאני קוראת להן למטבח הן שמחות לחתוך, לערבב, לגלגל וליצור. הפעם הכנו כדורי שוקולד עם קליק בפנים, נעצנו שיפוד וציפינו בשוקולד. אני הייתי אחראית על הכנת התערובת ועזרתי להן עם הציפוי ואת כל שאר העבודה עשו הבנות לבד.
promo_long

הפתעות כדורי שוקולד על מקל

מצרכים להכנת 30 כדורים:
לתערובת הכדורים
130 ג' ביסקוויטים פתי-בר אוסם בטעם וניל (17 יח' ביסקוויטים)
130 ג' ביסקוויטים פתי-בר אוסם בטעם שוקולד (17 יח' ביסקוויטים)
100 ג' חמאה
5 כפות שטוחות סוכר
5 כפות שטוחות קקאו
1 כף ברנדי
3/4 כוס חלב חם
למילוי הכדורים
1 שקית קליק כדורים
לציפוי הכדורים
100 ג' שוקולד חלב/שוקולד צ'יפס
50 ג' חמאה
למקלות – 30 יח' שיפודי עץ קצרים

DSC_7401

אופן ההכנה:
1. טוחנים את 2 סוגי הביסקוויטים במעבד מזון עם להב הפלדה.
2. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לתערובת פירורי הביסקוויטים יחד עם כל המצרכים של התערובת.
3. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
4. מכניסים למקרר ל-20-30 דקות עד שהתערובת מתקשה.
5. מרפדים מגש בנייר אפיה.
6.  יוצרים מהתערובת כדור בגודל פינג-פונג, עם האצבע יוצרים גומה בכדור ומכניסים אליה 2-3 כדורי קליק. סוגרים את החור על הקליק וסוגרים שוב לכדור.
7. מניחים את הכדור על נייר האפיה וממשיכים באותו אופן עם כל התערובת.

DSC_7373

8. מכניסים את המגש עם הכדורים למקרר ל-20-30 דקות עד שהכדורים יתקשו.
9. להכנת קרם השוקולד מכינים בן-מארי: ממלאים 2/3 מגובה הסיר במים. מוודאים שאפשר להכניס לתוכו סיר קטן יותר/קלחת. מרתיחים את המים.
10. מכניסים לסיר הקטן יותר את השוקולד והחמאה ושמים את הסיר הקטן בתוך הסיר הגדול עם המים הרותחים.
11. כשהחמאה והשוקולד נמסים מערבבים עד קבלת קרם אחיד. הזהרו שלא יכנסו מים לתערובת. משאירים על אש נמוכה כל הזמן.
12. מוציאים מהמקרר את המגש עם הכדורים ונועצים שיפוד בכל כדור. משאירים את נייר האפיה על המגש.
13. מניחים על קרש עץ את הסיר עם קרם השוקולד.
14. משאירים את הסיר עם המים על אש דולקת. בכל פעם שהקרם מתקשה מחזירים את הסיר עם הקרם מעל סיר המים הרותחים לקבלת קרם נוזלי.
15. על-מנת שהשוקולד יתקשה מהר ולא יזל על ניר האפיה, מומלץ לשים מתחת למגש כמה קרחוניות (כמו אלה ששמים בציידנית לשמירת הקור). לחילופין אפשר להכניס את המגש למקרר בכל פעם שציפוי השוקולד מתחיל ליזול.
16. מחזיקים בשיפוד וטובלים את הכדור בשוקולד כך שהשוקולד יצפה 3/4 ממנו.

DSC_7377

17. נותנים לשאריות השוקולד לטפטף בסיר ומניחים על נייר האפיה.

DSC_7390

18. בסיום ההכנה מכניסים את המגש למקרר ומשאירים לכחצי שעה עד שהשוקולד מתקשה. טורפים את ההפתעות או מעבירים לכלי אחסון.

DSC_7391