המרק שיביא לנו את החורף!

בחורה עם מחשב נייד

חורף, חורף, חורף…..

ריחו של הגשם הראשון, ריחן של טיפות המים שנוגעות בדשא, המעיל החם והמפנק, הפוך הרך, התנור הלוהט, תה חם עם נענע, רגליים קרות, העוגיות לתה, מטרייה רטובה, שמים אפורים, חושך בארבע אחה"צ, קרמבו, ריחם של קליפות התפוזים, מים רותחים במקלחת, רקפות ורודות, רעמים מחרישי אוזניים, בגדים רטובים, כביסה רטובה ו…..מרק שעועית.

למצרכים:

חתיכה של אוסובוקו – עצם עם בשר

1 גזר מגורד

1 תפוח אדמה מגורד

1 בצל חתוך דק

6 שיני שום

1 רסק עגבניות קטן

חצי חבילת שעועית לבנה (סנפרוסט)

תבלינים (פפריקה, ציר בשר, אבקת מרק, מלח)

שמן

להכנה:

אני אוהבת להשתמש בסיר לחץ להכנת המרק – לא חובה. לטגן את האוסובוקו עד שישנה צבעו ויהיה חום. להוציא מהסיר. לטגן בצל עד שיהיה שקוף, להוסיף שום חתוך דק, גזר מגורד, תפוח אדמה מגורד, שעועית לבנה לערבב ולטגן יחד עוד דקה. לשים 2 כפות פפריקה מתוקה, מלח אבקת מרק. לערבב שלא ייחרך.  להוסיף את הבשר ולכסות במים (מתוך כל המים אני לוקחת כוס מים רותחים, מערבבת עם 2 כפות ציר בשר ומוסיפה לסיר) עד לגובה הסימון בסיר הלחץ. לאחר הרתיחה שכל הטעמים התערבבו היטב, בודקת את התיבול, מכסה את סיר הלחץ לשעה וחצי, ויש מרק טעים, נימוח ועשיר.

רצוי להכין אורז לבן, ולשים לכל אחד כף בצלחת.

אולי היום יבוא החורף?

והפרס למישמיש: עצם האוסובוקו