המעדניה של גולדשטיין

בחורה עם מחשב נייד

חמישי בערב, קצת לפני תחילת סוף השבוע, הגענו, בעלי ואני, אל מעדניית גולדשטיין, מעדנית השף המיוחדת של השף אלרן גולדשטיין בצומת סביון.

מכיוון שידענו שמצפה לנו חוויה של אוכל טוב, השתדלנו להמעיט באכילה לאורך היום, כך שהגענו רעבים מאד…

כמו שרואים, הצבעוניות שולטת במעדניה….ועל המדפים ומאחורי הדלפקים מגוון מוצרים מיוחדים ומעוררי תאבון כמותם ניתן למצוא רק במעדניה

בשהייתנו הקצרה התרשמנו כי למעדניה קהל לקוחות נאמן המרגיש במקום כמו בבית. אחת הסיבות לכך היא שהשף אלרן יודע להתאים לכל לקוח את התבשילים האהובים עליו. ואמנם, בכניסה למעדניה, מאחורי ויטרינת הסלטים, פגשנו את אבא של אלרן, שקיבל אותנו כמכרים ותיקים….

גולדשטיין מציע שילוב מיוחד של מעדניה שהיא גם מסעדה, כאשר התפריט במסעדה מבוסס כולו על הסלטים, התבשילים, מעדני הבשרים והקינוחים המוכנים במעדניה.  כל המוצרים מוכנים במקום מדי יום עם דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים ועל שיטת בישול מיוחדת.

 

למרות שהגענו ביום חמישי, בשיא ההכנות של המעדניה ל"בום" הלקוחות של יום שישי, מצא אלרן, בין גיחותיו למטבח, זמן לספר לנו כיצד הגיע לפתיחת המעדניה. אלרן, 36, התחיל את דרכו הקולינארית בגיל 14 כשוטף כלים במסעדה. הוא התקדם מהר לעבודות במטבח וגילה את אהבתו הגדולה לבישול.

בשנות פעילותו ניהל, הקים ופעל בשורה של מסעדות מובילות כולל מסעדת קרן, עבודה עם השפים דניאל בולו צאלו ואקוויט, מלון  W במונטריאול ורשת המסעדות היוונית הבינלאומית "מילוס".

לאחר שעבד מספר שנים כשף במסעדות ידועות בקנדה וארצות הברית, חזר לישראל ופתח את המעדניה, שהיא עבורו "חלום שהתגשם".

לכבוד חג חנוכה המתקרב התחלנו את הערב עם לביבות גבינת משק

נועה, המלצרית הנחמדה אשר הכירה את כל המנות ומרכיבים הביאה לשולחננו מנז'טים של סלטים טריים תוצרת מעדנייה:

סלט חיטה ועדשים מתקתק  עם חיטה, עדשים, חמוציות, פטרוזיליה,סלט פלפלים קלועים בשום ודבש,סלט סלק עם תפוחי עץ, סלט כרוב חגיגי מתקתק עם חמוציות, כרוב וג'ינג'ר בליווי לחם הבית פריך וטרי.

 

חשוב לציין כי מדובר בסלטים טריים ומיוחדים הלא דומים לסטים אותם אנחנו נוהגים לאכול במסעדות ואולמות אירועים. הטצץ' הביתי מאוד מורגש בהם.

 

איש חביב היושב לידינו רואה אותי מצלמת את מנות ומציע "מתנצל שאני מתערב, אבל אם את מצלמת כדאי לך לצלם מרק צ'ורבה. יש לגולדטיין מרק מיוחד.."

זורמת עם ההמלצה של השכן לאזור ומזמינים מרק צ'ורבה חוויה עם נתחי בשר וירקות (24 ש"ח בתפריט). מדובר במנה חורפית, מרק עשיר עם הרבה בשר וירקות.

תפסתי את שף אלרן גולדשטיין מכין מנה עיקרית של כתף עגל אהבה (98 ש"ח בתפריט) שהושרה 48 שעות במרלו ונצלע 5 שעות בליווי פירה, הבשר היה רך להפליא ומתובל בעדינות.

מנה מיוחדת סמוק מיט סנדוויץ 220 גר'  (64 ש"ח בתפריט) של פרוסות בשר כבוש ,חם ועסיסי בלחם שיפון, מיונז, חרדל ומלפפון חמוץ בליווי כרוב כבוש.

בהמשך הגיע לשולחננו  מנה מדהימה הפייבוריטית שלי לאותו ערב: צלעות טלה בתוספת ארטישוק ירושלמי. הבשר היה רך ומתובל היטב והארטישוק- פשוט מעדן! מנת חובה לכל סועד במקום!

קינחנו במלבי טפיוקה עם פירות יער אשר מגיע בכוס הגשה מיוחדת:

סופלה שוקולד אמיתי, כן, ככה עושים סופלה! בנגיעות קלות של כפית , השוקולד נזל החוצה כמו מזרקה!

5 סוגי טראפלס שוקולד:

ניתן לרכוש במקום מגוון קינוחים, עוגות ועוגיות תוצרת מעדניה:

חשוב לציין שמדובר במחירים אטרקטיביים יחסית למיקום של מעדנייה (סביון) והשקעה בהליך הכנת המנות.

 

לסיכום, נחשפנו לחגיגה קולינארית של מגוון סלטים טריים, חמוצי הבית, תבשילים יצירתיים עם תחושה של בית ותחכום של מטבח עילי. הלקוחות באים לאכול משהו, לרכוש לבית וגם לשתף. כמו כן, מתקיימים במקום אירועים קטנים ברית/ה, בת מצווה או חגיגות משפחתיות. האוכל יוצא ישר מהמטבח של מעדניה על הכלים ביבוא אישי (כל עונה משיק גולדשטיין ליין חדש). אופי הארוחה נקבע בהתאם לצרכי הלקוח.

 

 

המעדניה של גולדשטיין – לאנשים שמתרגשים מאוכל.

דרך חטיבת אלכסנדרוני 201 קרית אונו / צומת סביון.

 

info@maadania.co.il

אתר המעדניה: www.maadania.co.il