צילום:סרטי נחשון
חלפו שלושה ימים מאז שצפיתי בסרט המטפלת ואני עדיין חושבת ומדברת עליו.
הסרט מספר על סר מייקל גיפורד (בריאן קוקס) שחקן שייקספירי מבוגר החולה במחלת פרקינסון. אדם מתוסכל וזועף שחווה את ההידרדרות מימי התהילה ותחושת הכול יכול, אל מצב של חוסר אונים ותלות בזולת. סר מייקל מסתגר באחוזתו הכפרית ומבקש שיניחו לו לנפשו.
בתו מתעקשת שהוא צריך עזרה, אבל מצעד המטפלות שמגיעות לסעוד אותו נכשל משום שהשחקן הממורמר רודה במטפלות ומעליב אותן.
כל זה קורה עד להגעתה של דורותיאה (קוקו קוניג ), נערה הונגריה שחולמת להיות שחקנית. סר מייקל מתנהג אליה בדרך שנהג לקודמותיה, אבל במפגש ביניהם נוצר משהו אחר שונה מעניין ומלמד.
דורותיאה משכילה לדבר עם המטופל בגובה העיניים כשהיא מתבלת את תגובותיה בקטעים ממחזות . היכולת המופלאה ליצור מכנה משותף של עניין עם החולה, בונה גשר תקשורתי שהופך לידידות עמוקה.
על השחקנים
השחקן בריאן קוקס נותן בסרט הזה הופעה אמינה ומעולה כשחקן אגוצנטרי ממורמר שזועק כלפי בגידת הגוף. השחקן עצמו היה שותף לכתיבת הנאום הנהדר שגיפורד נואם במהלך הסרט.
השחקנית קוקו קוניג כובשת ברגישות, בתושיה , ובמשחק המעולה.
צילום:סרטי נחשון
"המטפלת" הוא הסרט האחרון בו נטל חלק רוג'ר מור. סרטי נחשון מקדישים את הקרנות הסרט בארץ לזכרו.
הרעיון לשלב את רוג'ר מור בסרט בתפקיד עצמו, היה של התסריטאי השותף, טום קינינמונט, שעבד עם מור בעבר. הוא שלח למור את התסריט וביקש ממנו לצלם את הסצנה. מור נעתר והצוות נסע לשוויץ לצלם את הסצנה לסרט, שהינה הופעתו הקולנועית האחרונה של רוג'ר מור.
על הבמאי
הופתעתי לגלות שבמאי הסרט יאנוש אדלני ההונגרי במוצאו הוא יהודי שחי כבר 40
שנה בישראל. אחרי ברח מהונגריה ביולי 1976 עלה לישראל ב1977. במאי מוכר בעולם שהנה בזכות סרטי נחשון עושה עליה לאקרנים אצלנו , כבוד גדול.
לסיכום
לדעתי הסרט הזה הוא סרט חובה. מעבר להיותו מרתק בעלילה , במשחק יש בו מסר חשוב גם לרופאים לבני משפחה של חולים וגם למטפלים. מול העיניים נפרש המפתח שבהצלחה בגישה למטופל.
לצערי חוויתי מקרוב את הכאב של בן משפחה שחלה במחלת פרקינסון הבושה וחוסר העונים של הגוף שבוגד מוכרות לי ראיתי איך הסביבה שחשה בחוסר אונים מול סיטואצייה קשה מנסה לעזור בלתקן את האדם במקום להיות איתו . מילים כמו יהיה בסדר , זה לא נורא הם סכינים. הומור על המצב אמפטיה ממקום משותף וצוחק עשתה בסרט את ההבדל ובהחלט אפשר ללמוד ממנה.
יוצרים:
במאי: יאנוש אדלני János Edelényi
תסריט: גילברט אדיאר Gilbert Adair
יאנוש אדלני János Edelényi
טום קינינמונט Tom Kinninmont
צילום: מאתה טיבור Máthé Tibor
עריכה: אדם רכט Adam Recht
מוזיקה: אטי פקסיי Atti Pacsay
הפקה: יוסף ברגר József Berger
סטיב בוודן Steve Bowden
שחקנים:
סר מייקל: בריאן קוקס Brian Cox
דורותיאה: קוקו קניג Coco König
מילי: אנה צ'נסלור Anna Chancellor
וונדה: אמיליה פוקס Emilia Fox
ג'וזף: קארל ג'ונסון Karl Johnson
בתפקיד אורח בהופעתו האחרונה בסרט קולנוע:
רוג'ר מור Roger Moore
החל מ-13/7/2017 הסרט המטפלת בבתי הקולנוע!
לצפייה בטריילר:
https://youtu.be/0331NZCAH-0
שלכם ובשבילכם,
נירה פרי
בלוגרית בסלונה , מאמנת המתמחה באימון נשים











